Home Fitness BlazePod geeft jouw work-out een nieuw impuls?

BlazePod geeft jouw work-out een nieuw impuls?

4675
DELEN
Blazepod 1

Het valt niet altijd mee om de motivatie voor sporten vast te houden. Apps en wearables zijn er om te helpen je prestaties bij te houden en te verbeteren. De BlazePod is weer een leuke, nieuwe manier om jezelf uit te dagen: tik ’m aan, en snel een beetje! Je reactievermogen en snelheid worden flink op de proef gesteld.

De BlazePod app biedt meer dan 100 oefeningen en is geschikt voor iOS en Android en kan gekoppeld worden met onder meer Apple Health en Google Fit. Er zijn verschillende manieren om de pod te gebruiken, afhankelijk van welke training je kiest. Er zijn work-outs voor onder meer intervaltraining, conditietraining, krachttraining, core-training en balanstraining.

Zo werkt de BlazePod

Blazepod 3
Als je een training hebt gekozen, zet je de pod(s) neer en kun je aan de slag. Een tik op de BlazePod en je work-out begint. Verschillende kleuren licht zijn je cues. Trainen, maar vooral ook opletten, want voor je het weet licht de pod alweer op en moet je ’m binnen de tijd met je hand of voet aftikken. Al je inspanningen worden ondertussen minutieus vastgelegd. Als je meerdere pods opstelt, kun je een cardio- of aerobics training nog pittiger en uitdagender maken. De pods communiceren onderling en met de smartphone via Bluetooth.

De BlazePod kan absoluut tegen een stootje. Je kunt ’m gebruiken in weer en wind, hij is waterafstotend en is bestand tegen de vele tikken die hij ‘op zijn kop’ krijgt. Met de zuignappen en bandjes kunt je de pods overal – hoog of laag – aan bevestigen. Palen, hekken, spiegels, wanden et cetera.

Voor wie?

Je kunt alleen trainen of samen met vrienden. Ook trainers en instructeurs kunnen de BlazePod of een geschakelde serie pods inzetten.

Bijzondere features

Blazepod 2
Je kunt er 2 tot maar liefst 24 tegelijk gekoppeld opstellen (afstand maximaal 50 m). Je hoeft de batterij maar 45 minuten op te laden, dan kun je de BlazePod tot circa 12 uur gebruiken. In het laadstation kun je er 1 tot 6 tegelijk opladen.

PROS

app met meer dan 100 trainingen

45 minuten opladen = 12 uur accuduur

mooie infographics

minutieuze tracking tot op de milliseconde

CONS

er is al een vergelijkbaar product (Fitbit Blaze).

Conclusie

De BlazePod is eenvoudig in gebruik, heeft een basic design in een handig formaat én je kunt je vorderingen er prima en zeer nauwkeurig mee bijhouden. Met dit sportmaatje

kun je work-outs die je inmiddels kunt dromen een nieuwe boost geven, maar ook veel nieuwe dingen proberen. De app biedt keus uit diverse trainingsstijlen en vele verschillende work-outs. Wie op zoek is naar een eenvoudige manier om zijn work-outs meer ‘kleur’ te geven, kan met de BlazePod prima uit de voeten.

Bron foto’s: facebook.com