Home Accessoires Matrix Powerwatch: oplaadbaar door lichaamswarmte

Matrix Powerwatch: oplaadbaar door lichaamswarmte

2569
DELEN

Wearables zijn net als smartphones superhandig. Je hebt allerlei functionaliteit binnen handbereik om van alles en nog wat te checken en te delen. Je bent dan ook behoorlijk onthand als je smart device geen power meer heeft. En tenzij je altijd een powerbank bij je hebt, ben je dan letterlijk even uit de lucht. Als ze daar nou toch eens iets voor bedachten … Met de Matrix Powerwatch ben je nooit uit de lucht, want deze smartwatch draait op iets wat je altijd bij je hebt: je lichaamswarmte!

Matrix Powerwatch hoef je nooit op te laden

Matrix 2
Dit is het eerste horloge ter wereld dat je nooit meer hoeft op te laden. De Matrix Powerwatch gebruikt lichaamswarmte als energiebron. Warmte omzetten in stroom is een techniek die NASA ook gebruikt voor haar projecten en wordt het Seebeck-effect genoemd.

Hoe werkt de techniek?

Minuscule halfgeleiders wekken (in het geval van deze Powerwatch minimaal) stroom op uit het verschil in lichaamstemperatuur en de omgevingstemperatuur. Het sporthorloge vraagt slechts 3 volt, en die kan uit die minimale hoeveelheid geleide stroom geleverd worden. Je kunt op een metertje zien hoeveel energie je genereert. Gegevens worden opgeslagen in het geheugen. Als het horloge weer uit de slaapstand ontwaakt, ben je weer precies waar je gebleven was. Dus ook als je de Powerwatch niet draagt, blijven je data bewaard.

Matrix Powerwatch features

Matrix 3
De Matrix Powerwatch is uitgerust met een nauwkeurige calorieënteller op basis van thermotechnologie, een stappenteller en een slaapmonitorfunctie. Het horloge is tot 50 m waterdicht. Je kunt het sporthorloge naar eigen smaak inrichten. Het horloge is vooral geschikt voor mensen die liever een horloge dan een computer om hun pols dragen.

Voor een smartwatch ziet de Matrix Powerwatch er aantrekkelijk en clean uit, een beetje een flirt met een hybride smartwatch.

Bijbehorende app

Bij de Matrix Powerwatch hoort – uiteraard – een app waar je gegevens in uit kunt lezen op je smartphone. Je kunt deze smartwatch synchroniseren met Google Fit of Apple Healthkit, want de app is geschikt voor Android en iOS.

PROS van de Matrix Powerwatch

– nooit meer opladen

– aantrekkelijk uiterlijk

CONS van de Matrix Powerwatch

– als smartwatch beperkte opties

Conclusie

Met de Matrix Powerwatch zit je nooit zonder tijd en basic tracker. Het is een horloge met een unieke technologie, maar zonder uitgebreide smartphone opties. Voor een select publiek wel een heel mooi hebbeding met een goed verhaal.

Bron foto’s: facebook.com