Medicine Bal

Resultaat 1–12 van de 27 resultaten wordt getoond

Met een medicijnbal kun je effectief werken aan je kracht, coördinatie en explosiviteit. Bij het kopen van een medicijnbal moet je goed kijken naar de toepassing en het voor je geschikte gewicht. Medicijnballen koop je uiteraard bij Fitnessgeeks!

Filter producten

Een effectieve workout met een medicijnbal

Je kunt met een medicijnbal ontzettend veel oefeningen uitvoeren die niet zijn te vervangen met bijvoorbeeld fitnessapparatuur of losse gewichten. Je kunt met een medicijnbal werken aan je kracht en spiermassa, maar ook aan je coördinatie, explosiviteit, snelheid en stabiliteit. Daarnaast kun je medicijnballen gebruiken als afwisseling of juist toevoeging aan een meer klassieke workout. Denk bijvoorbeeld aan een sit up of leg raises. Je kunt hierbij ook een medicijnbal tussen je benen klemmen. Daarmee train je je buikspieren wat zwaarder, terwijl je ook de binnenkant van je benen en je evenwicht traint. Hetzelfde geldt voor een push up. Door deze uit te voeren met je handen op een medicijnbal maak je de oefening een stukje uitdagender. Je kunt alle kanten op met medicijnballen, en dat is precies het grote voordeel.

Welke spieren train je met een medicijnbal?

Omdat je zoveel opties hebt met medicijnballen kun je er in principe vrijwel alles spieren mee trainen. In de praktijk zul je zien dat er vooral vaak buikspieren, hamstrings, quadriceps en bilspieren mee worden getraind. Daarnaast is het een zeer geschikt middel voor een warming up. Ook professionele atleten maken hier vaak gebruik van. Omdat je er ook de coördinatie en explosiviteit mee kunt trainen is een medicijnbal sowieso een geliefd attribuut onder topsporters. Tot slot kom je ze veel tegen bij fysiotherapeuten. Zij gebruiken vaak een medicijnbal bij een revalidatieproces. Je kunt hiermee eenvoudig en gecontroleerd trainen. Wanneer je terugkomt van een blessure kun je met een medicijnbal gelijktijdig werken aan kracht, coördinatie, evenwicht en explosiviteit. Dat is natuurlijk ideaal.

Waar moet je op letten bij het kopen van een medicijnbal?

Het eerste waar je op moet letten is de toepassing van de bal. Je hebt namelijk medicijnballen, maar ook slamballs en wallballs. Ze lijken allemaal wel op elkaar, maar hebben toch echt een verschillende toepassing. Een medicijnbal is gevuld met kunststof of kurk. Die wil je dus hebben. Daarnaast moet je kijken naar het gewicht. Je kunt er al kopen vanaf 1 kilo, tot ongeveer 20 kilo. Wat voor jou verstandig is hangt af van je ervaring en je doelen. Over het algemeen geldt wel dat je beter iets te laag kunt beginnen dan te hoog. Als je de belasting tussentijds wil verhogen of wil variëren in intensiteit kun je natuurlijk een aantal verschillende medicijnballen kopen.

Medicijnballen kopen bij Fitnessgeeks

Met een goede medicijnbal kun je heel veel verschillende workouts uitvoeren vanuit huis, waarbij je werkt aan je hele lichaam. Bij Fitnessgeeks vinden we het belangrijk dat iedereen een goede medicijnbal ter beschikking heeft. Daarom hebben wij verschillende varianten, zodat er voor iedereen en elk budget een geschikte optie tussen zit. En bij Fitnessgeeks weet je zeker dat je goed zit. Met onze passie voor fitness en jarenlange ervaring weten we alles over onze producten. Wil je een medicijnbal bestellen, maar ben je op zoek naar extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het zoeken naar de juiste medicijnbal!