Home Accessoires Misfit Vapor review, de geslaagde hybrid smartwatch

Misfit Vapor review, de geslaagde hybrid smartwatch

2209
DELEN
misfit vapor 3

Sporthorloges zijn er je globaal in twee categorieën: je hebt de standaard sporthorloges met tijd en datum. En dan zijn er de smartwatches met oneindig veel functies en opties, die je kunt synchroniseren met je smartphone. Maar een derde categorie is in opkomst, een soort compromis: de hybrid smartwatch. De Misfit Vapor is zo’n sporthorloge uit deze derde generatie. Wat kun je van deze hybrid smartwatch verwachten? We gaan het bekijken.

Wat heeft de Misfit Vapor te bieden?

misfit vapor 1
Deze hybride smartwatch houdt je via meldingen van je smartphone 24/7 up-to-date en ook binnenkomende oproepen kun je met je horloge beantwoorden. Het horloge beschikt over een ingebouwde hartslagsensor, die je hartslag registreert tijdens lopen of fietsen. Via de gps in je smartphone kun je naderhand details in de Misfit Vapor app bekijken, maar ook in het horloge zelf. Je kunt de wijzerplaat van het horloge zelf vormgeven met keus uit een aantal thema’s in het menu.

Muziek luisteren zonder smartphone

Ook kun je muziek op de Misfit Vapor zetten en die direct vanaf het horloge beluisteren, door er bluetooth headphones aan te koppelen. Ook de tracking gebeurt automatisch via het horloge. Je hoeft dus niet steeds je smartphone bij je te hebben. Het horloge is waterdicht tot 50 m, dus ook zwemmen is met de Misfit Vapor geen probleem.

De bediening gebeurt vanaf de touch-gevoelige band. Je scrolt vanaf de band door de menu’s. Dit is niet altijd even handig, vooral niet als je beweegt.

Voor wie?

misfit vapor 2
De stijlvolle Misfit Vapor zal vooral degenen aanspreken die een fraai ogend horloge belangrijker vinden dan tig mogelijkheden in een soort minicomputer om de pols. Dit wil echter niet zeggen dat deze hybride weinig opties heeft …

Voornaamste features op een rij:

– geschikt voor iOs en Android

– registreert: slaap, stappen, snelheid, calorieverbranding

– smartphone opties: berichten ontvangen en verzenden, notificaties, bellen

– gps-sensor

– wifi, bluetooth

– 4 GB geheugen

– tot 24 uur gebruikstijd

PROS van de Misfit Vapor

– hartslagmeting via pols

– zonder smartphone muziek luisteren

– aannemen en beëindigen van telefoongesprekken

CONS van de Misfit Vapor

– geen spraakbesturing

Conclusie

Een hybride smartwatch met redelijk wat opties. Hij ziet er erg mooi uit en functioneert ook deels zelfstandig ‘smart’. Een prima fitnesstracker, heel handig voor hardlopers bijvoorbeeld, omdat je je telefoon thuis kunt laten. Ook het feit dat je vanaf het horloge muziek kunt luisteren is een prettige eigenschap van de Misfit Vapor. De bediening vanaf de band is niet helemaal ons ding, wij zagen liever spraakbesturing, maar je kunt niet alles hebben op een hybride smartwatch.

Bron foto’s: facebook.com/misfit