Springtouwen

Toont alle 5 resultaten

Een springtouw is niet alleen iets wat kinderen voor de lol gebruiken, het is een zeer goede tool om je lichaam te trainen. Bij het kopen van een springtouw moet je vooral letten op de zwaarte en de lengte. Springtouwen koop je uiteraard bij Fitnessgeeks!

Filter producten

Een springtouw als basis voor een effectieve workout

Touwtjespringen is veel meer dan een spel op het schoolplein. Trainen met een springtouw is een veelgebruikte methode onder allerlei sporters. Zo trainen vechtsporters al jarenlang heel veel met een springtouw. In elke gym zijn springtouwen te vinden. En dat is natuurlijk niet voor niks, want je kunt met een springtouw een zeer effectieve workout bouwen. Je kunt het gebruiken als warming up, om je spieren klaar te maken voor een zware training. Je kunt er je uithoudingsvermogen mee verbeteren, net als je snelheid, gevoel voor ritme en coördinatie. Maar ook als hoofdonderdeel van een training kun je touwtje springen, om je lichaam in shape te brengen of je conditie naar het volgende level te brengen. Bij een training met een springtouw kun je ontzettend veel calorieën verbranden, wat een zeer geschikte optie voor cardio maakt.

Wat kun je trainen met een springtouw?

Bij het trainen met een springtouw train je vrijwel je hele lichaam. Dat komt omdat de beweging van touwtje springen uit meerdere onderdelen bestaat, waarbij je zowel je benen, je core als je armen gebruikt. De meest gebruikte spieren zijn je kuiten, die je gebruikt bij het afzetten. Daarnaast krijgt ook je bovenbeenspier er flink van langs, bij het dempen en springen. Verder worden je arm- en polsspieren effectief getraind. Tot slot wordt je core sterker door het continu in balans houden van je lichaam.

Springtouw kopen; waar op letten?

Een springtouw kopen lijkt misschien heel makkelijk, maar je moet toch op een aantal zaken letten. Let allereerst op het gewicht, je wil niet een te lichte of te zware variant. 180 gram wordt vaak gezien als ideaal gewicht. Let daarnaast op de lengte van het touw, afhankelijk van je lichaamslengte. Tot slot heb je nog verschillen qua handvaten, waar je natuurlijk ook goed naar moet kijken. Dit heeft vooral te maken met persoonlijke voorkeur. Als je echt een high end springtouw wil kun je er een aanschaffen met een digitale teller.

Springtouwen kopen bij Fitnessgeeks

Een springtouw is ondanks zijn eenvoud een heel goed hulpmiddel om je hele lichaam, en dan met name je uithoudingsvermogen en coördinatie, mee te trainen. Wij van Fitnessgeeks willen dat iedereen kan sporten en gebruik kan maken van een springtouw. Daarom hebben wij meerdere varianten beschikbaar. Ben je op zoek naar een springtouw maar heb je nog wat extra advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we je met kopen van een geschikt springtouw!