Home Fitness Band Weerstand band oefeningen

Weerstand band oefeningen

47
DELEN
Weerstand band oefeningen

Compacter dan welke fitness tool dan ook: de weerstand band en de daarbij behorende weerstand band oefeningen. Zowel effectief als praktisch voor een complete work-out zonder kolossale apparaten. Weerstand band oefeningen zijn dus ideaal om thuis te doen! Talloze variaties zijn mogelijk om het hele lichaam te trainen. Lees vooral verder, want we hebben een paar leuke weerstandband oefeningen voor je.

Welke kleur weerstand band?

Weerstand band oefeningen 2
De weerstand band is een flexibele fitnessband van latex of rubber. Je kunt een weerstand band kopen in diverse sterktes, met elk een eigen kleur. Voor een lichte weerstand kies je een band in rood of geel, blauw en groen geven medium weerstand en de zwarte biedt de hoogste weerstand. Er zijn ook sets te koop met alle kleuren. Ook kun je sommige weerstand banden koppelen, waardoor je een enorme range weerstanden voor diverse oefeningen tot je beschikking hebt.

Je kunt een met een weerstand band oefeningen verzwaren zoals bij squats een weerstand band om je bovenbenen doen of bij push-ups over je schouders.

3 voorbeelden weerstand band oefeningen:

Oefening 1: monster walk

Bij deze oefening draag je de weerstandband iets boven je enkels. Zet je voeten in een lichte spreidstand, neem een squat houding aan en maak dan een pas opzij. Houd de weerstandband steeds op spanning. Ga 14 passen naar rechts en vervolgens 14 passen terug (naar links). Houd de weerstand band steeds op spanning. Herhaal deze set 3 keer.

Oefening 2: schuine lunge met armstretch

Neem een uiteinde van de weerstandband in je linkerhand en ga je met je linkervoet op het andere einde staan. Kruis je rechterbeen achter je linkerbeen langs en zak tot een schuine lunge. Breng je linkerelleboog schuin omhoog en steek nu je vuist de lucht in tot je arm gestrekt is. Houd je bovenarm hierbij stil. Houd even vast en laat je vuist ontspannen zakken. Herhaal 12 x en wissel van kant.

Oefening 3: horizontale kikkersprong

Ga liggen op je rug en buig je knieën in een hoek van 90 graden. Wind nu de weerstand band om je voeten, waarbij je de uiteinden voorlangs kruist, in de vorm van een X. De uiteinden van de fitnessband houd je in je handen, ter hoogte van je heupen. Span je core aan en strek je benen voor je uit in een rustig tempo. Houd deze positie een paar tellen vast en laat je benen terugkomen. Voor 1 set herhaal je deze beweging 12 keer.

Bron foto’s: health.clevelandclinic.org / ebay.com