Halterbank

Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Een halterbank is een ideale basis om je lichaam thuis effectief te trainen. Let bij het kopen van een halterbank vooral op de verschillende opties die de bank biedt, want hierin zit veel verschil. Halterbanken koop je uiteraard bij Fitnessgeeks!

Filter producten

Een effectieve workout met een halterbank

Elke goede gym begint met een goede halterbank. Dat geldt uiteraard ook voor je homegym. De basisoefeningen van krachttraining zijn natuurlijk de squat, de bench press en de deadlift. Met die drie oefeningen, en eventueel nog de shoulder press erbij, kun je je hele lichaam al effectief trainen. Met een halterbank en een squatrek, die je eventueel kunt combineren, kun je alle drie de basisoefeningen uitvoeren. Als je een halterbank hebt die je kunt verstellen kun je daarnaast ook bijvoorbeeld incline bankdrukken. Verder heb je vaak halterbanken in combinatie met de leg/hamstring curl, en halterbanken met een preacher bankje. Met een halterbank heb je de ideale basis in huis voor een heerlijke en effectieve workout, gewoon vanuit huis!

Welke spieren kun je trainen met een halterbank

De bekendste oefening op een halterbank, en ook de basis oefening, is natuurlijk bankdrukken. Hierbij train je met name je borst, maar ook je schouders en triceps. Veel oefeningen die je daarnaast kunt uitvoeren op een halterbank trainen ook deze drie spiergroepen. Afhankelijk van welke combinatie je eventueel koopt kun je met een halterbank ook je rug, biceps en benen effectief trainen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een halterbank?

We zeiden het al even in het begin, er zijn ontzettend veel verschillende soorten halterbanken. Je hebt de bankdruk banken, de verstelbare halterbank zonder rek (waar je met dumbells kunt trainen bijvoorbeeld), verstelbare halterbanken, de halterbank met leg curls, de halterbank met squatrek, de multifunctionele halterbank en ga zo maar door. Het eerste waar je naar moet kijken is wat je wil gaan doen met een halterbank. Je keuze is in eerste instantie daarvan afhankelijk. Daarna moet je kijken naar de materialen. Het geraamte moet stevig zijn en eventueel veel kilo’s kunnen dragen, en het liggedeelte moet comfortabel zijn. Verder is het van belang om te kijken in hoeverre een halterbank verstelbaar is. Ook dit bepaalt weer deels hoeveel verschillende oefeningen je erop kunt uitvoeren.

Halterbanken kopen bij Fitnessgeeks

Met een goede halterbank heb je in de basis alles in huis om thuis effectief aan je fysiek te werken. Wij van Fitnessgeeks vinden het belangrijk dat halterbanken voor iedereen beschikbaar zijn, wat je doel of budget ook is. Daarom hebben wij verschillende soorten halterbanken, in meerdere combinaties. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte halterbank bij ons te bestellen. En bij Fitnessgeeks weet je zeker dat je goed zit. Met onze passie voor fitness en jarenlange ervaring weten we alles over onze producten. Wil je een halterbank bestellen, maar ben je op zoek naar extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het zoeken naar de juiste halterbank!