Yogamat

Toont alle 6 resultaten

Yoga is de laatste jaren uitgegroeid tot een mainstream sport, waarbij je alleen een goede yogamat nodig hebt. Let bij kopen van een yogamat vooral op de dikte van de mat, de lengte en het materiaal. Je koopt goede yogamatten uiteraard bij Fitnessgeeks!

Filter producten

Een goede workout met een yogamat

Yoga is eigenlijk een vrij atypische sport waarbij het niet gaat om prestatie. Het gaat bij Yoga allemaal om de verbinding tussen lichaam en geest. Je kunt natuurlijk naar een yogaklas gaan, maar ook thuis kun je aan de slag met yoga. Het belangrijkste is ontspanning en jezelf goed voelen. Je doet tijdens een yogasessie een aantal yogahoudingen, die als doel hebben zowel je lichaam als geest sterker te maken. Het is belangrijk om hierbij te ontspannen. Dat begint natuurlijk met een goede yogamat. Yoga heeft een grote doorwerking op je zenuwstelsel en energiesysteem, je geest komt tot rust en je voelt je naar een workout waarschijnlijk als herboren. Yoga is niet alleen een sport om je lichaam fit te houden, maar vooral ook om je mentaal in topconditie te brengen en te houden. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede yogamat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een yogamat

Er zijn yogamatten is allerlei soorten en maten. Het is dan ook niet altijd makkelijk om de juiste uit te zoeken. Om je op weg te helpen hebben we hieronder de factoren die van belang zijn op een rijtje gezet.

De dikte

De dikte is erg belangrijk, en hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Je moet je comfortabel voelen op de mat. De gemiddelde yogamat heeft een dikte tussen de 4 en 6 millimeter. Als je last hebt van gevoelige gewrichten is iets dikker aan te raden.

De lengte

Naast de dikte is ook de lengte van de yogamat van belang. Hierbij heb je echter niet zoveel keuze. Een gemiddelde mat is 1.80 bij 60 centimeter.

Hoe kun je hem dragen?

Dit is ook wel belangrijk. Yogamatten moeten vaak worden verplaatst en dan is het wel handig dat dit makkelijk kan. Een mat die je op moet vouwen is wat dat betreft makkelijker dan een variant die je op moet rollen.

De grip

Je moet een goede grip hebben op een yogamat. Hij moet daarom bestand zijn tegen vochtigheid en verschillende temperaturen.

Kleur en materiaal

Tot slot moet je nog kijken naar het materiaal, maar dit hangt vooral af van persoonlijke voorkeur en bijvoorbeeld de vloer die je hebt. Hetzelfde geldt voor de kleur.

Wat voor soort trainingen kun je doen op yogamatten?

Met yoga train je dus je hele lichaam. Elke houding heeft als doel om de organen, de klieren, het zenuwstelsel, de gewrichten en de geest beter te laten functioneren. Daarnaast wordt de doorbloeding verbeterd en wordt je er leniger van. De mentale ontspanning is ook een groot voordeel. Het is dus met recht een full body training.

Een yogamat kopen bij Fitnessgeeks

Met yogamatten kun je jouw lichaam en geest op een effectieve manier trainen. Wij vinden het belangrijk dat een goede yogamat voor iedereen toegankelijk is. Daarom vind je bij Fitnessgeeks allerlei soorten yogamatten, zodat er voor iedereen een goede optie bij zit. En bij Fitnessgeeks weet je zeker dat je goed zit. Met onze passie voor fitness en jarenlange ervaring weten we je altijd te helpen. Wil je een yogamat bestellen, maar ben je op zoek naar extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het zoeken van de juiste yogamat, afgestemd op jouw wensen en fitnessdoelen.