Kettlebell

Resultaat 1–12 van de 27 resultaten wordt getoond

De kettlebell is één van de meest effectieve fitnessartikelen voor krachttraining, opbouw van de conditie én vetverbranding. Voor kettlebells zijn diverse oefeningen beschikbaar waarmee je goed aan je fitnessdoelen kunt werken. Let bij de aanschaf van een kettlebell goed op het gewicht en het materiaal.

Filter producten

Kettlebell: effectief kracht en conditie opbouwen

Wil jij aan de slag met krachttraining? Dan kan de kettlebell zeker niet missen. Het is een soort kogel met een handvat eraan en komt oorspronkelijk uit Rusland. Hier werd het gewicht veel gebruikt door militairen en sporters. Tegenwoordig is de kettlebell ook een bekend attribuut in de Nederlandse fitnesswereld. De kettlebell is geschikt voor diverse oefeningen en voor het trainen van verschillende spiergroepen. De kettlebells zelf nemen daarnaast weinig ruimte in beslag, waardoor je de oefeningen gemakkelijk thuis kunt doen. Bestel daarom snel een kettlebell en ga aan de slag!

Train je spieren met diverse oefeningen

Wil je oefeningen met de kettlebell doen? Er zijn diverse workouts met dit speciale gewicht om je spieren te trainen. De meest bekende is misschien wel de kettlebell swing, een zeer effectieve oefening om vet te verbranden en je conditie op te bouwen. Met de kettlebell swing train je onder andere je bilspieren, heupspieren, hamstrings, buikspieren en rugspieren. Daarnaast zet je ook je armen en schouders goed in beweging. Het is hierdoor een intensieve manier om aan je fitnessdoelen te werken en op een snelle manier een strak lichaam te realiseren.

Kettlebell kopen: waar moet je op letten?

De kettlebell is een vrij simpel, maar effectief product, waardoor het kopen van een kettlebell erg gemakkelijk is. Bij de aanschaf is het goed om op twee dingen te letten: het gewicht en het materiaal. Veel kettlebells zijn van het bijna onverwoestbare gietijzer gemaakt. Er zijn ook kettlebells gemaakt van kunststof, wat een goede keuze kan zijn voor je workouts thuis. Het kunststof zal namelijk je vloer minder snel beschadigen. Gietijzeren kettlebells zijn wel fijner om vast te houden, omdat het handvat makkelijker in je handen draait. Het kunststof is in dit opzicht wat stroever.

Wil je een kettlebell kopen? Zorg dan voor voldoende gewicht om je spieren goed uit te dagen. Aan de andere kant mag de kettlebell niet zo zwaar zijn dat je je oefeningen niet kunt afmaken. Zoek hierin een goede balans. Voor vrouwen adviseren we kettlebells tussen de 4 en de 8 kilo. Voor mannen is een gewicht tussen de 12 en de 16 kilo een goede keuze.

Kettlebell bestellen bij Fitnessgeeks

Wil jij jezelf uitdagen en ben je op zoek naar dé manier om een strak lichaam en een goede conditie te krijgen? Een kettlebell bestellen is dan de perfectie optie. Varieer met de vele efficiënte oefeningen, gewoon in eigen huis! Bij Fitnessgeeks vind je verschillende kettlebells die je gemakkelijk online kunt bestellen. Wij zorgen dat je deze zo snel mogelijk thuisbezorgd krijgt, zodat je je geheel kunt richten op je fitnessdoelen. En ben je op zoek naar extra advies? Met onze passie voor fitness en jarenlange ervaring helpen we je graag met het vinden van de juiste kettlebell.