Weerstandsband

Resultaat 1–12 van de 44 resultaten wordt getoond

Een weerstandsband is een ideale tool om thuis aan je lichaam te werken. Je kunt er je hele lichaam effectief mee trainen. Let bij het kopen van een weerstandsband vooral op de mate van weerstand. Uiteraard koop je jouw weerstandsbanden bij Fitnessgeeks!

Filter producten

Een effectieve workout met een weerstandsband

Sporten met een weerstandsband was al populair en door de vele thuis workouts van de afgelopen tijd is die populariteit alleen maar gegroeid. Sporten met weerstandsbanden is een effectieve manier om je spierontwikkeling en vetverbranding te bevorderen. Het grote voordeel van een weerstandsband is dat je deze overal in huis makkelijk kunt opslaan, en dat je er overal mee kunt sporten. Daarnaast bieden weerstandsbanden uiteraard nog meer voordelen. Ze zijn een hele goede vervanging van trainen met gewichten, als je daar om welke reden dan ook geen zin of tijd voor hebt. Je kunt gebruikmaken van verschillende weerstandsbanden met elk hun eigen weerstand, waardoor ze geschikt zijn voor elk niveau. Tot slot is de kans op blessures en overtraining een stuk kleiner.

Welke spieren train je met een weerstandsband?

Met een weerstandsband kun je elke spiergroep in je lichaam trainen. Hierbij geldt wel dat ze meer geschikt zijn voor isolatie oefeningen dan voor compound oefeningen. De grote compound oefeningen zijn wat lastiger uit te voeren met een weerstandsband, en bovendien is het voor gevorderde sporters lastiger om genoeg weerstand te krijgen zonder zware gewichten. Voor isolatie oefeningen zijn ze echter zeer effectief.

Dit komt onder andere door de grotere mind-muscle connectie, omdat de weerstand toeneemt naarmate je de band verder uitrekt. Wanneer de krachtcurve toeneemt gaat de weerstand mee. Doordat de belasting van de spieren minder is kun je sneller herstellen en sneller weer opnieuw trainen. Voor de fanatieke sporters is dat natuurlijk heel fijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een weerstandsband?

Bij het kopen van een weerstandsband moet je op een aantal zaken letten. Je moet kijken naar de lengte van de band, want die bepaalt wat voor soort oefeningen je ermee kunt doen. Daarnaast moet je bepalen of je handvatten wil en welk materiaal je het liefste hebt. De meeste zijn gemaakt van een soort rubber, maar speciale booty bands bijvoorbeeld hebben weer een andere stof. Het belangrijkste is echter de weerstand. Ga voor een weerstandsband met de juiste weerstand voor jouw niveau en doelen. Hierbij geldt dat je beter een te lichte dan een te zware variant kunt kopen. Een te lichte kun je namelijk zwaarder maken door ze uit te rekken, een zware kun je niet lichter maken.

Weerstandsbanden kopen bij Fitnessgeeks

Een weerstandsband is een ideale manier om thuis te werken aan je spiermassa en vetpercentage. Wij vinden het bij Fitnessgeeks belangrijk dat iedereen gemakkelijk thuis kan sporten met weerstandsbanden. Daarom hebben wij het bestellen zo makkelijk gemaakt in onze webshop. Je hebt bij ons de keuze uit meerdere weerstandsbanden, zodat er voor elk niveau een geschikte optie is. Bovendien weet je zeker dat je bij Fitnessgeeks goed zit. Wij hebben een enorme passie voor fitness, die we combineren met een jarenlange ervaring. Hierdoor weten wij alles over onze producten. Heb je interesse in weerstandsbanden maar wil je nog wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het zoeken naar de juiste weerstandsband, afgestemd op jouw wensen en fitnessdoelen.