Skip to main content
  • Mijn profiel
AfvallenFitnessFitnessoefeningenKrachttraining

Kettlebell oefeningen voor vrouwen

By 20 december 2017mei 22nd, 2021No Comments

De kettlebell is een ideaal trainingsgewicht dat je op veel oefeningen kunt inzetten, je kunt er je hele lichaam mee trainen. Het is al sinds jaar en dag een populair trainingsmaatje van mannen, maar de laatste jaren zijn kettlebell oefeningen vrouwen ook steeds meer gaan interesseren. Waarom deze kettlebell oefeningen vrouwen aanspreken laat zich raden: je verbrandt vet, verbetert je contouren, kunt er ook thuis een goede work-out op maat mee doen en het verveelt niet snel.

Mooiere billen, heupen en taille met effectieve kettlebell oefeningen

De kettlebell swing is zo’n oefening die goed laat zien dat met één oefening verschillende zones kunt aanpakken. De swing kun je op twee manieren doen, met één en met twee armen. De basishouding voor beide kettlebell oefeningen: voeten uit elkaar op schouderbreedte, benen licht gebogen en borst vooruit.

  • Two arm swing
    Perfect om de spieren in de onderrug te trainen. Pak de kettlebell met beide handen vast, buig je knieën en zwaai deze recht vooruit met gestrekte armen, waarbij je armen niet boven schouderhoogte uitkomen. Laat het gewicht vervolgens weer zakken en zwaai iets door naar achter tussen je benen. Bij een goede uitvoering van de swing komt de beweging uit je heupen en je bovenbenen.
  • One arm swing
    Neem de basishouding aan en pak de kettlebell in één hand. Laat deze tussen je knieën hangen en span nu je lichaam goed aan. Vervolgens zwaai je met een arm het gewicht hoog boven je hoofd. Fixeer even op de top van je de zwaai en laat weer zakken tot deze weer tussen de knieën is.

Voeg de kettlebell toe aan basic oefeningen

Je kunt jouw basisoefening uitbreiden en leuker maken met een kettlebell in je work-out schema. Met een kettlebell kun je bijvoorbeeld je sit-ups verzwaren en ook bij oefeningen zoals de squats en lunges voor strakkere billen.

Seated sit-up voor de rechte buikspieren

Bij deze kettlebell oefening begin je rechtop zittend met je benen recht vooruit. Je neemt nu de bell in twee handen vast aan de zijkanten van de greep en legt het gewicht tegen je borst. Dan begin je met sit-ups.

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp