Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerReviewsSporthorlogeWearables

Basis Peak: waarom kies je voor dit sporthorloge?

Na wat rondstruinen op het internet ben ik terecht gekomen bij het horloge Basis Peak. Het monitort mijn hartslag, slaap en natuurlijk ook de stappen.

Ik ben een fanatieke fitnesser en geef de volgende groepslessen: Bodypump, RPM, XCOre, Spinning. Ik ben op zoek ben naar een horloge met bovengenoemde functies om mijn prestaties daar waar nodig is te optimaliseren. Na wat onderzoek op internet ben ik uitgekomen bij de Basis Peak.

Basis Peak Oorsprong

basis peak

Basis is een onderdeel van Intel en compatibel met iOS en Android of desktop PC of Mac.

De Basis Peak is in vele opzichten een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de Basis B1 koolstofstaal en beschikt over een dunnere metalen behuizing en een vernieuwde hartslagsensor. Het heeft ook een groot aantal sensoren die alles meten van temperatuur tot galvanische reactie van de huid en zweet niveaus.

Scherm en de levensduur van de baterij

basis peak

De Basis heeft een 1,25 touchscreen en heeft een krasbestendige vel van Gorilla Glass 3 om het scherm te beschermen.

De Basis Peak’s levensduur van de batterij is niet slecht. Van een volle lading, met bijna constante activiteit tracking en smartphone synchroniseren, duurde het ongeveer vier en een halve dag dat de batterij leeg was. Het gaf me bij 20% levensduur van de batterij een waarschuwing op de derde dag, maar duurde nog anderhalve dag, zodat de meting is een beetje twijfelachtig.

Het opladen van de Peak is via de eenvoudige magnetische wieg.Het is minder pijnlijk dan die wordt gebruikt voor de B1.

Ontwerp, bouwkwaliteit en band het comfort

basis peak

Eén van de meest opvallende verbeteringen van Basis Peak ten opzichte van Basis B1 is een aanzienlijk verbeterd ontwerp. Voorbij zijn de dikke en omvangrijke plastic lichaam van de B1, vervangen door een slanke, aluminium chassis.

Dankzij de nieuwe metalen behuizing, voelt het horloge steviger aan en biedt meer ten opzichte van het origineel. Het horloge is ook waterdicht, zodat u een duik nemen in diepten zo diep als 40 meter. The Peak is ook verbeterd op het gebied van de algemene verhoudingen van de activiteiten tracker.

Draai het horloge om en je zult Peak’s vernieuwde hartslagmeter zien, die uitsteekt van de bodem van het horloge. Twee zeer heldere LED’s scannen je hartslag via de huid.

De polsbandjes van de Basis Peak zijn gemaakt van comfortabel, soepel en elastisch zachte siliconen. De Peak zal geen schoonheidswedstrijden winnen, maar is zeer comfortabel en perfect draagbaar.

Plus punten

  • Slanke ontwerp ondanks de aanwezigheid van HR-monitor
  • Handige smartphone meldingen
  • Indrukwekkend gedetailleerd bijhouden van je leven.

Verbeterpunten

  • Onbetrouwbare hartslagmeter
  • Weinig context voor alle gegevens die het verzamelt aangeboden
  • Minder bruikbaar als een lopende / fietsen / sportschool metgezel.

(bron foto’s: mybasis.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp