Skip to main content
  • Mijn profiel

Wil je werken aan strakke buikspieren en een stabiele core, dan is de Ab Wheel een uitstekend trainingsmiddel om toe te voegen in je work-outs. Trainen met een Ab Wheel is vooral weggelegd voor de meer ervaren sporters. Ben je een wat minder ervaren sporter en wil je met een roller buikspieren gaan trainen, begin dan eerst met wat core grondoefeningen (bijvoorbeeld de bridge en de plank). Als je een aantal van deze core grondoefeningen goed onder de knie hebt, kun je er een Ab Wheel bij pakken.

Trainen met een Ab Wheel

Ab Wheel
Met een Ab Wheel, ook fitness roller wheel of abroller genoemd, train je heel effectief je buikspieren. Ook rugspieren en benen, billen en armen komen met de Ab Wheel aan bod. Afhankelijk van de oefeningen en de intensiteit waarmee je deze uitvoert, zie je redelijk snel resultaat. Er zijn talloze oefeningen te vinden. Aan het einde van deze blog geven we twee trainingstips. Een Ab Wheel is minder geschikt voor mensen met een zwakke onderrug.

Ab Wheel kopen

Een Wheel is er in twee varianten. Een basisuitvoering met alleen handvatten en je kunt ook een groter fitness roller wheel kopen (Power Wheel). Die tweede uitvoering heeft voetsteunen, waardoor je meer variatie in je oefeningen kunt brengen. Trainen met een roller voor buikspieren is een heel goede manier om corestabiliteit te trainen. Je houdt je lichaam voortdurend aangespannen tijdens een Ab Wheel work-out, waardoor je veel op vormspanning traint.

#1 Ab Wheel full roll-out

Ab Wheel
Neem de push-up positie in waarbij je steunt op je tenen. Pak met twee handen de Ab Roller en zorg dat deze recht onder je schouders staat. Rol nu het fitness roller wheel vooruit en rol het daarna terug tot je weer in de beginpositie staat. Herhaal dit bijvoorbeeld 3 keer in 2 sets of 5 x in 3 sets.

#2 Power Wheel pike

Zet je voeten in het wiel en duw dit naar achter tot je op je knieën zit. Plaats je handen in een push-up houding. Kom nu omhoog en rol het wiel zo ver naar achteren, dat je in een plank positie staat. Houd van begin tot eind spanning op je core en zoek je balans. Beweeg nu met het wiel naar voren en vorm een driehoek met je lichaam, houd je rug daarbij goed recht. Het vergt wel enige oefening tot je de perfecte driehoek maakt.

Bron foto’s: muscleandfitness.com / buzzfeed.com

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp