Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness GadgetsFitness tracker

Beast Sensor: eindelijk een goede work-out tracker voor krachttraining

By 6 januari 2017februari 18th, 2021No Comments

De Beast Sensor is een tracker voor krachttraining en is ontwikkeld door kracht- en conditietrainers.

Wat is het?

Voor vrijwel elke sport zijn er handige tools om je vorderingen en prestaties te meten en bij te houden. Ook voor krachtsport zijn er al diverse meters op de markt. De Beast Sensor is een versnellingsmeter met een magneet en onderscheidt zich van de rest, omdat hij ook kan meten op schijfgewichten en halters.

Hoe werkt ’ie?

Beast Sensor 1

De Beast Sensor is een tracker die speciaal ontwikkeld is voor krachttraining. Je gebruikt deze sensor in combinatie met de Beast Sensor-app op je smartphone. De tracker weegt 38 gram en je kunt ’m in de meegeleverde polsband dragen. Voor een aantal oefeningen, zoals squats en push-ups, kun je de Beast Vest gebruiken. Dit is een apart verkrijgbare gordel waarop je de tracker met de magneet kunt bevestigen.

De Beast Sensor meet per training onder meer:
• snelheid
• kracht
• aantal reps
• explosiviteit
• totaal resultaat van een training

Combinatie met app en website

Als je de Beast Sensor wilt gaan gebruiken, moet je eerst wel een paar zaken in orde maken. Als je de app gedownload hebt (zorg dat je een up-to-date slimme, kleine mobiel met goede bluetooth hebt), maak je een account aan. Dit activeer je vervolgens met de meegeleverde activeringscode. Je gebruikt de app in combinatie met de website thisisbeast.com. Op de site kun je trainingschema’s invoeren en je trainingshistorie bekijken. De lijst met work-outs waar je uit kunt kiezen, is niet heel uitgebreid, maar je kunt zelf trainingen toevoegen. Daarna kun je jouw persoonlijke work-out schema in type oefeningen en trainingsperiodes verdelen en naar de app doorsturen.

Aan de slag

In de app kies je de training die van toepassing is en stelt trainingsgewicht en de timer in. De gemeten resultaten komen via de sensoren van de tracker en bluetooth op de app binnen. Tijdens de training kun je direct meekijken op je smartphone of tablet, maar dit kan natuurlijk ook als je klaar bent. Je trainingsgeschiedenis kun je bekijken op de website, waar deze erg mooi in kaart wordt gebracht.

Voor wie?

Krachtsporters kunnen de Beast Sensor gebruiken om vorderingen en prestaties te bij te houden. Ook is deze tracker een handige tool voor trainers en coaches. Die kunnen met de Beast Sensor van diverse cliënten trainingsgegevens in kaart te brengen en bijhouden.

Meet ook op schijfgewichten en halters

Het unieke van deze tracker is dat je deze, dankzij de magneet die erin zit, ook op de schijfgewichten van kabelapparaten en halters zoals dumbells en barbells kunt plaatsen. Ook dan meet de Beast Sensor de resultaten. Andere trackers slaan soms over of missen wel eens een tel, dat doet deze op de apparaten of halters niet

Voor- en nadelen

Pros
• meet ook op gewichten en halters
• accuraat
• mooie weergave van tabellen

Cons
• de lijst met oefeningen is nog beperkt
• het (steeds) instellen van de app kost tijd
• trainingsgeschiedenis niet in de app te bekijken

Conclusie

De Beast Sensor heeft zeker potentie, maar het idee moet nog wel nader uitgewerkt worden. De combinatie met de smartphone, app en website biedt veel, maar zou door sommige sporters als te omslachtig kunnen worden ervaren. Misschien voor sporters eerder iets om er bij te pakken voor een tussentijdse check, dan voor elke training. Voor coaches en trainers is de Beast Sensor wel een erg praktische tool.

Bron foto’s: facebook.com/BeastSensor

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp