Skip to main content
  • Mijn profiel

De Ionic is de eerste, echte smartwatch/activitytracker van Fitbit en is zeer compleet in functionaliteit; je kunt er zelfs contactloos mee betalen. Hij werkt volledig zelfstandig en hoeft dus niet gekoppeld te worden met je smartphone. Met een beloofde batterijduur van 4 tot 5 dagen is deze jongen een echte volhouder. De Fitbit Ionic heeft een strak design, heeft een royaal display en is met verschillende, verwisselbare banden verkrijgbaar. Deze smartwatch is zeker niet alleen bedoeld voor sporters, maar voor iedereen die activiteit wil bijhouden en graag wat handige functies bij de hand heeft, zonder zijn smartphone op zak te hoeven hebben.

Wat kan en heeft de Fitbit Ionic allemaal?

Fitbit ionic 2
De Ionic houd je sportprestaties prima bij; er zit een degelijke hartslagmeter in en als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je ook het zuurstofgehalte in je bloed meten. Je kunt ‘m gebruiken in de sportschool tijdens fitness, bij je runs en tijdens het fietsen. Je hebt alles bij je in een lichte en comfortabele ‘bepakking’. En omdat ‘hij waterdicht is tot 50 meter, kun je met de Ionic ook probleemloos je zwemprestaties tracken.

Ook als je activiteiten overdag erop zitten, komt de Ionic van pas. Je kunt ‘m ook gebruiken als sleeptracker. De smartwatch brengt je slaapgedrag vrij precies in kaart, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het nu werkelijk met je nachtrust is gesteld.

De Ionic heeft een eigen besturingssysteem – Fitbit OS – en heeft GPS, wifi en NFC aan boord en 2,5 GB opslagcapaciteit. Via de appstore komen voortdurend nieuwe apps beschikbaar, die je direct kunt downloaden op de smartwatch.

De voornaamste features van de Fitbit Ionic op een rij
– waterdicht tot 50 m met zwemtracker
– zeer lichtgewicht draagcomfort
– GPS tracker
– sleeptracker
– NFC (contactloos betalen)

Voor wie is de Ionic van Fitbit?

Fitbit ionic 3
De Fitbit Ionic is geschikt voor iedereen die graag veel functionaliteiten bij de hand heeft, maar niet altijd zijn smartphone bij zich heeft (of wil hebben). Met de verwisselbare banden, ook een leren band, kun je deze smartwatch ook prima buiten het sporten dragen. De vorm van de klok is prettig, waardoor je ook na langere nauwelijks merkt dat je hem draagt. Voor sporters die lopen, fietsen en zwemmen (triatleten) is de Fitbit Ionic een solide tracker.

Voordelen

• lichtgewicht en comfortabel
• betrouwbare sporttracking met zwemtracker
• indrukwekkende batterijduur
• nauwkeurige metingen
• fraai en duidelijk display

Mindere kanten

• nog weinig apps beschikbaar
• besturingssysteem soms traag
• beperkt muziekaanbod
• formaat display zal niet iedereen aanspreken

Accessoires bij de Fitbit Ionic

Op de markt zijn er diverse Fitbit accessoires. Je kunt bij de Ionic verschillende losse banden kopen (een geperforeerde kunststof band in verschillende kleuren en een leren band in cognackleur). Je kunt er dus een voor sport en een voor dagelijks bij kopen. Via de appstore bieden programmaontwikkelaars nieuwe apps aan, die je rechtstreeks op je Fitbit Ionic smartwatch kunt downloaden.

Conclusie

De Fitbit Ionic is een complete smartwatch met veel sport tracking functionaliteiten. Opvallend zijn het draagcomfort en de lange levensduur van de batterij (ongeveer 4, met gebruik GPS circa 10 uur). Dat deze smartwatch waterdicht is, is natuurlijk heel prettig. Hoewel sommigen de klok misschien wat groot zullen vinden, is de display wel heel overzichtelijk en makkelijk te bedienen. De verwisselbare banden maken ‘m draagbaar voor een gemengd publiek.

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp