Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness GadgetsSmartwatchWearables

Fitness gadgets die je zeker moet kopen! (deel 1)

Ben jij gek op fitness, yoga, hardlopen, fitness gadgets, technologie? Dan moet je zeker verder lezen. Als teaser hebben we er twee artikelen van gemaakt, dit is alvast het eerste deel ervan.

Voor de sixpack freaks

Fitbit Aria Wi-Fi Smart Weegschaal (130 dollar)fibit aria(bron foto: fitbit.com)

Terwijl de weegschaal niet ieders favoriete huishoudelijke accessoire is, zal je toch misschien enthousiast zijn om op deze versie te gaan staan. Aria’s belangrijkste kenmerk is dat het lichaamsvet detecteert. Een belangrijk gegeven omdat voor onze gezondheid het minder noodzakelijk is hoeveel we wegen, maar meer moeten weten over onze lichaamsverhouding spieren ten opzichte van vet. Een lager vetpercentage (mannen 14-17% en vrouwen 21-24%) lijdt tot een hoger metabolisme en meer spierdefinitie.

Deze weegschaal herkent jou elke keer dat je erop staat en slaat jouw gegevens op. Deze gegevens kunnen gesynct worden met andere Fitbit apparaten die jij bezit of met de Fitbit app. Handig om jouw fitness voortgang overal bij de hand te kunnen hebben.

Voor de design snob

Withings Activite (450 dollar)

withings(bron foto: withings.com)

Als je in het verleden je neus hebt opgehaald voor fitness trackers vanwege pure onooglijkheid, dan heb je nu geluk. Omdat dit waarschijnlijk de eerste oprechte chic optie qua fitnessgadgets is op de markt. De activiteiten tracking bekwaamheden zijn niet specialer of anders dan dagelijkse stappen, afgelegde kilometers, slaapmeting.

Maar de nadruk ligt hier op een strak en minimalistisch design. Je kan jouw stappen alleen analoog zien op het horloge. Deze gadget synchroniseert met de Health Mate app, waar je meer gedetailleerd jouw voortgang kan bijhouden. Bijkomend voordeel is: water resistent en het horloge hoeft niet te worden opgeladen.

Voor de bona fide fitnessgeeks

Sulpt Aim (200 dollar)

skulpt(bron foto: skulpt.me)

Terwijl de meeste apparaten over tracking de middelen om fit te worden, heeft Skulpt een totale andere benadering door rechtstreeks naar de bron van monitoring te gaan: jouw fysiologie.
Door ingebouwde elektrodes, scant de gadget elk deel van jouw lichaam en leest spierkwaliteit en lichaamsvetpercentage en volgt spierontwikkeling live (in real time).
Omdat het een paar weken kan duren dat fysiologische resultaten door beweging plaatsvinden, biedt Skulpt jouw de mogelijkheid om jouw voortgang van binnenuit te volgen. Jouw lichaam leren kennen is noodzakelijk om in shape te raken en dit apparaat levert de middelen om dat te kunnen doen.

• Voor de fitnessgadgets trackers verslaafden

Fitbit Surge Fitness Super Watch (250 Dollar)
fitbit surge(bron foto: fitbit.com)

Er zijn zo veel tracking armbanden beschikbaar, waarvan velen exact hetzelfde doen of aanbieden. Maar zelfs de gedesillusioneerde zullen onder de indruk zijn van de nieuwste aanbod Fitbit’s, waarmee je vrijwel alles volgt wat je maar kunt bedenken. In aanvulling op de gebruikelijke stappen, slapen en geklommen trappen, heeft the Surge een ingebouwde hartslagmeter. Dit zorgt voor een veel nauwkeuriger af te lezen verbrande calorieën dan stappen alleen. Het betekent ook dat je kan zien in welke zone jouw inspanning valt: vetverbranding, cardio of piek.

Het horloge heeft ook een GPS en stelt je in staat om te schakelen tussen een waslijst aan trainingen. Het horloge toont tekst, social media meldingen en speelt ook muziek af van jouw mobiele afspeellijst. Dit alles en de bijbehorende app bieden nog meer.

Een minpunt van de Surge is zijn ontwerp. Het is omvangrijk en niet mooi om naar te kijken. Maar wat er ontbreekt qua ontwerp, wordt weer goed gemaakt door de toeters en bellen dat het horloge biedt. Wil je meer informatie over gadgets en accessoires of ze als cadeau voordelig schenken aan iemand? Kijk dan op deze blog!

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp