Skip to main content
  • Mijn profiel

Trainen met een privé trainer, klinkt als luxe en nogal duur … Maar is dat ook zo? Wat kost een personal trainer eigenlijk? En wat doet een personal trainer voor je, want je wilt natuurlijk wel waar voor je geld. De tarieven van een personal trainer lopen nogal uiteen en ook het aanbod verschilt per trainer. Het kostenplaatje hangt natuurlijk af van jouw wensen en hoe vaak en hoe lang je gaat trainen met een privé trainer.

Wat doet een personal trainer?

Veel mensen onderschatten het behalen van fitness goals. Ergens aan beginnen is één, maar volhouden en het afmaken is een tweede. Vaak stel je jezelf veel te vage of te grote doelen die je niet kunt overzien. Dit vergroot de kans dat je voortijdig stopt. Een personal trainer kan samen met jou een realistisch plan opstellen en je gericht coachen en motiveren. Een goede personal coach helpt je een haalbaar fitnessplan op te stellen. Hij bespreekt je doelen met je en maakt deze concreet aan de hand van een op jouw lijf geschreven en fitnessschema.

Wat heb je daarvoor over en wat mag een personal coach kosten?

Personal trainer: prijs per uur

Kosten voor een privé trainer zijn meestal hoger dan een abonnement bij de sportschool. Je abonnement betaal je per maand en daarvoor kun je in veel gevallen onbeperkt sporten. Tarieven van een personal trainer zijn doorgaans per uur. Als je de tarieven voor een personal trainer kent, kun je op basis van je doelen en hoelang je ermee bezig bent dus snel uitrekenen wat het je ongeveer gaat kosten. Tarieven van personal trainers lopen uiteen van ongeveer 40 tot 120 euro per uur. Dat zijn flink wat euro’s, maar je krijgt dan ook op maat gesneden, professionele begeleiding en je weet zeker dat je op een verantwoorde manier aan de slag kunt met je doelen.

Personal training waar let je op?

Een goede personal training begint bij een intake waarin je uitgebreide informatie geeft over je eet-, leef- en beweeggewoontes en je fitnessdoelen. Sommige personal coaches geven ook voedings- en/of leefstijl adviezen. Kijk bij het zoeken naar een personal trainer dus goed naar wat je zelf nodig denkt te hebben, wat de methodes en specialisaties van de personal coach zijn en wat voor type de privé trainer is. Een goed gekwalificeerde coach is belangrijk, maar een privétrainer moet ook als persoon bij je passen.

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp