Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness

Myzone MZ-3 activity tracker: veel meer dan een hartslagmeter!

By 21 mei 2017februari 18th, 2021No Comments

Hartslagmeters, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn er vele die stappen, hartslag en calorieverbruik schatten. Deze Myzone MZ-3 activity tracker gaat een stapje verder en maakt van sporten spel, maar niettemin een uitdaging op elk niveau. De MZ-3 houd je up-to-date en in shape!

Wat is het?

De Myzone MZ-3 activity tracker is een hartslagmeter die met een nauwkeurigheid van 99,4% heel betrouwbare resultaten geeft. Je trainingsresultaten lees je door middel van de gratis Myzone app uit op je telefoon. Myzone is een fitness- en sportfilosofie met een puntensysteem op allerlei niveaus, aangeduid met kleuren. Of je nu beginner of al professional bent, je start op jouw niveau en scoort ook op je eigen niveau. Een prettige en laagdrempelige manier om in te stappen als je wilt beginnen en resultaten te tracken en verbeteren als je al langer bezig bent. De Myzone MZ-3 activity tracker is een hartslagmeter met borstband en houd je hartslag bij tijdens elke beweging die je tijdens je work-out maakt.

Hoe werkt het?

Myzone MZ-3 activity tracker 2

Je draagt de hartslagmeter onder je borst. Je moet wel zorgen dat deze goed aansluit, zodat de sensoren goed contact maken. Beetje natmaken voor een goede fit helpt als de sensoren niet goed contact maken. De sensoren in de band verzamelen gegevens en streamen dit naar je toestel. Zorg dan wel dat je toestel in de buurt is en de app geopend is. Je kunt onder meer hartslag, verbranding en je HR max dan live bijhouden. Later trainingsresultaten terugkijken kan ook. Bovendien heeft de Myzone MZ-3 hartslagmeter tot 16 uur opslagcapaciteit, dus ook als je buiten het bereik van je smartphone bent, worden je data opgeslagen. Die gegevens kun je dan later weer uitlezen op je telefoon.

Je kunt persoonlijke doelstellingen invoeren en ook een challenge aangaan met vrienden. Je kunt trainingsresultaten bekijken, voor- en nafoto’s uploaden of een dagboek bijhouden. Het Myzone systeem werkt met kleurblokken op vijf niveaus van beginner tot pro (grijs, blauw, groen, geel en rood). Dus je kunt op je eigen niveau workouts doen, maar ook samen met vrienden die op een ander niveau bezig zijn. Ieder doet dus lekker zijn eigen ding. Inspanningen worden beloond om de motivatie hoog te houden: je kunt punten scoren en medailles (badges) verdienen. Dit wordt allemaal in een fraaie vormgeving op de app bijgehouden en in beeld gebracht.

Voor wie?

De MZ-3 is vooral een accessoire voor sporters die in de sportschool trainen. In combinatie met de app is het een aantrekkelijke manier voor individuele sporters maar ook voor groepjes sporters. Houd je van een uitdaging, dan kun je leuke challenges opzetten met mede-Myzoners.

Wat is er zo bijzonder aan?

Myzone MZ-3 activity tracker 3

Het Myzone puntensysteem met de kleurtegels maakt het sporten heel toegankelijk voor elk niveau sporter en biedt gelegenheid met een groep een challenge aan te gaan.

Voor- en nadelen Myzone MZ-3 activity tracker

Voordelen
• geschikt voor elk niveau
• puntensysteem en beloningssysteem
• opslagcapaciteit van 16 uur

Nadelen
• vooral realtime is de combinatie met de app niet zo praktisch

Conclusie:

We hebben het hier over een heel accurate hartslagmeter met een leuke extra in de vorm van de Myzone app. Zoals wel vaker geroepen wordt, is de combinatie met een app niet altijd even ideaal, maar je kunt met het dit systeem wel op een erg leuke manier met sport bezig zijn.

Bron foto’s: meijers.com / myzone.org / flickr.com

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp