Skip to main content
  • Mijn profiel
Fitness appsVoeding

Apps voor een optimaal voedingspatroon!

Wil je een beter slaappatroon? Daar hebben we een app voor. Op zoek naar een lekker recept? Genoeg apps te vinden. In de huidige tijd is er voor bijna iedere situatie wel een app te vinden. Sommige apps zijn voor de lol, sommige ook daadwerkelijk nuttig en anderen zijn bijna onmisbaar geworden. Een goed voedingspatroon is erg belangrijk om gezond te zijn en te blijven, goed in je vel te zitten, uitgerust te zijn en er goed uit te zien. Voor zo’n belangrijk onderdeel moet er dan toch tussen al die apps op je telefoon minimaal één app zitten voor een optimaal voedingspatroon? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Juiste voeding apps

Dagelijks de juiste hoeveelheden vitamines en mineralen binnenkrijgen is erg lastig. Vooral nu we supermarkten vol hebben met allemaal dingen die al van tevoren zijn klaargemaakt en waarvan niet precies duidelijk is wat erin zit. Zo veel mogelijk niet-bewerkte producten in de supermarkt kopen is hiervoor de juiste oplossing. Om erachter te komen hoeveel vitamines, mineralen, koolhydraten, vetten, suikers et cetera je op een dag binnen krijgt, zijn er apps om dit bij te houden.

1. Mijn Eetmeter app

Voer je leeftijd, gewicht, geslacht en je mate van beweging in. De Mijn Eetmeter app geeft je persoonlijk voedingsadvies gebaseerd op jouw leefstijl. Door alles wat je eet in deze app te zetten, weet je precies hoeveel je van alle soorten vitamines en mineralen binnenkrijgt op een dag en of dit voldoet aan de voorschrijvingen van de Schijf van Vijf.

2. Slim-koken app

Per jaar wordt er alleen al in Nederland 0,8 miljard kilogram voedsel weggegooid, per huishouden is dit zo’n 105 kilogram en per persoon gemiddeld 48 kilogram. Dat zou toch minder moeten kunnen? Dat kan ook. Met de Slim-Koken app van het Voedingscentrum kun je proberen minder voedsel te verspillen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je portemonnee! De Slim-koken app geeft je kook-, koop- en bewaartips en heerlijke recepten voor de overgebleven restjes. Ook voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld koemelk, gluten of ei is er een rijke variatie aan recepten. Als je meestal de recepten van je smartphone of tablet afleest, is het aan te raden deze rechtop in bijvoorbeeld een Asus ZenPad 10 Z300M hoes met standaard te zetten.

3. Boodschappenlijstjes app

App 2

Boodschappen doen met een lijstje: het is algemeen bekend dat dit je veel geld kan besparen. Door thuis al na te denken over wat je nodig hebt en alleen de producten van je lijstje te kopen, voorkom je onnodige aankopen en impulsaankopen. Goed voor de portemonnee, vaak ook goed voor de lijn en ook nog eens bevorderend voor het tegengaan van voedselverspilling. Drie vliegen in één klap!
Met apps als Appie kun je het hele assortiment van een supermarkt langslopen en alles wat je nodig hebt toevoegen aan je lijstje. Je hebt je smartphone altijd bij je, dus je kan je lijstje altijd up-to-date houden als er weer eens iets te binnen schiet. Dat gefriemel met een verkreukeld boodschappenlijstje in het zijvakje van een van je vele telefoonhoesjes is dus helemaal niet nodig.

4. Boodschapp

Nu we leven in een wereld waarin verantwoord eten steeds meer aandacht krijgt, wil je dus ook weten wat er precies in de producten zit die je koopt. Met Boodschapp scan je ieder product in de supermarkt om precies te weten wat er allemaal in verstopt zit. Ook kun je de ingrediënten vergelijken met die van vergelijkbare producten. De variant Boodschapp Glutenvrij richt zich extra op welke ingrediënten gluten en lactose bevatten.

5. Buitenmarkt

Ben jij een echte fan van regionale producten van lokale aanbieders? Dan is de Buitenmarkt app zeker wat voor jou. Verse tomaten of net getrokken asperges? Check Buitenmarkt om te kijken welke regionale aanbieder hiervan het dichtste bij jou in de buurt zit. Zet je smartphone in een telefoonhouder voor op de fiets, navigatie aan en rijden (of fietsen natuurlijk) maar. Verser kan niet!

Heb jij nog een tip voor een app die zeker nog in dit rijtje thuishoort? Laat het dan weten!

Bron foto’s: Librestock / Pixabay

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp