Skip to main content
  • Mijn profiel
FitnessFitnessoefeningenKrachttraining

Push-ups en push-up bars: work that body!

By 28 mei 2017februari 18th, 2021No Comments

Push-up training is een intensieve training die je misschien in eerste instantie linkt met het trainen van je borst en triceps en dat is ook wel het voornaamste trainingsdoel. Maar bij een goede push-up doet je hele lichaam mee. Met push-up bars maak je je push-up training nog wat intensiever en het zorgt meteen voor wat afwisseling.

Tips voor een goede push-up

Eerst even een paart tips voor een goede standaard push-up. Als je de basis en goed beheerst, kun je de diverse varianten ook veel beter uitvoeren. Een goede push-up sessie draait niet om een zo hoog aantal per minuut, eerste zorg is dus een goede uitvoering.

1. Span je hele lichaam aan

push-up 1

Zoals net opgemerkt, aan een goede push-up doet je hele lichaam mee: dus ook buik, heupen en benen. Zorg bij het opdrukken dat je je bekken kantelt (achterwerk iets omhoog) en je billen goed aanspant.

2. Laat ook de schouderbladen goed meewerken

Let ook goed op de schouderbladen; het is belangrijk dat je schouderbladen bij het naar beneden gaan naar elkaar toekomen en bij het weer opkomen uit elkaar gaan. Let erop dat je ze naar beneden duwt en niet naar boven.

3. Belangrijk: zet je armen goed neer

push-up 4

Het maakt bij het doen van push-ups niet uit hoe ver je je armen uit elkaar zet. Hoe dichter je handen bij elkaar staan, hoe meer je traint op je triceps en hoe verder uit elkaar, hoe meer borstspiertraining. Wel heel belangrijk is de stand van je armen. Bij de standaard push-ups zorg je dat je polsen in een rechte verticale lijn staat met je schouders. Bij specifieke push-ups, zoal bijvoorbeeld de sfinx, zet je de armen wel in een andere hoek.

4. De afstand van het lichaam tot de grond

Zorg voor een constante beweging en dezelfde ruimte tussen je lichaam en de vloer. Niet smokkelen, je hoofd niet naar voren laten hangen en je rug en heupen niet in laten zakken.

Push-up bars

push-up 5

Push-ups kun je overal doen waar ruimte is op de vloer. Je kunt ook bars gebruiken. De voordelen hiervan zijn dat je polsen het minder zwaar te verduren hebben, bovendien is het lichaam verder van de grond, waardoor de reikwijdte van de oefening groter is. Het is wel belangrijk te variëren met andere gewichttraining, anders wordt het snel te eenzijdig en daag je je spieren niet meer uit.

Bron foto’s: verywell.com / sheknows.com/ martamontenegro.com / lelong.my

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp