Skip to main content
  • Mijn profiel
AccessoiresFitnessThuis

Opdruksteunen! Maken ze het waar?

Je kunt je borst, armen of en schouders op allerlei manieren trainen, maar push-ups zijn de ideale manier om alles in een keer mee te pakken. Je kunt push-ups natuurlijk vrijwel altijd vanaf de grond uitvoeren. Maar je kunt er ook voor kiezen om push-up bars of push-up grips, of in het Nederlands: opdruksteunen te gebruiken. Hiermee komt de krachtverdeling net wat anders te liggen doordat je hoger van de grond bent. Maar het zorgt ook voor iets meer krachtvraag en het is ook minder belastend voor je polsen. Met een paar van deze jongens kun je thuis supereffectieve work-outs doen.

Push-ups hulp

We bekeken twee van deze opdrukhulpjes wat nader. Een set basic opdruksteunen van Nike en de Perfect Pushup V2, een set opdruksteunen waarmee je tijdens het opdrukken kunt roteren. Met deze variant kun je trainingen optimaliseren en het maximale uit jezelf halen.

Borst, triceps, schouders

Opdruksteunen 2
De Nike Push-Up Grips 2.0 zijn ergonomische opdruksteunen met zachte, comfortabele handvatten met een goede grip door het geribbelde oppervlak. Doordat je hoger van de grond staat, kun je dieper gaan dan bij het doen van push-ups vanaf de vloer en jezelf nieuwe doelen stellen en intensief – thuis – aan de slag met borst, triceps en schouders. Ook je polsen worden op deze manier minder belast, dat is een mooie bijkomstigheid. De grepen zijn lichtgewicht en hebben een antislip onderkant, zodat je solide staat. En je kunt ze uit elkaar halen, dan passen ze wat makkelijker in tas of koffer, mocht je graag je eigen grips meenemen naar de sportschool of op vakantie.

Perfect Push Up V2 opdruksteunen met rotatie. Doordat je op deze grips draaiende bewegingen kunt maken, kun je de spieren in borst, schouders en armen anders en intensiever gebruiken. In het begin is het misschien best even wennen, maar je kunt totaal nieuwe oefeningen in je work-out opnemen. Je traint met deze uitdagende opdruksteunen zowel kracht als souplesse van je spieren en gewrichten.

Natuurlijke armpositie en minder belasting op de polsen

Opdruksteunen 1
Het voordeel van de roterende onderkanten is dat je de stand van je armen in de voor jou meest natuurlijke positie kunt zetten. Net een klein slagje naar binnen of naar buiten. Bij de rechte opdruksteunen kun je soms het gevoel krijgen dat je je armen een beetje in een bepaalde stand moet forceren. Net als bij basic push-up grips is hier ook het idee dat je hoger van de grond bent, waardoor je intensiever kunt trainen. Ook een voordeel van opdruksteunen is dat je je polsen minder zwaar belast. De onderkanten zijn voorzien van stevig antislip en de draaischijven zijn voorzien van stalen kogellagers, waardoor de draaibeweging soepel loopt. Ze wegen niet veel, dus je kunt ze gemakkelijk meenemen, maar ze kunnen wel veel dragen.

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp