Skip to main content
  • Mijn profiel
AfvallenFitnessKrachttraining

Tabata training is de fitness workout

We zitten nu in het begin van het nieuwe jaar namelijk 2017. De traditionele voornemens kunnen daarom weer uit de kast worden gehaald. Veel mensen doen niet aan goede voornemens, wat eigenlijk heel jammer is. Maar gelukkig beginnen de meeste mensen het nieuwe jaar wel met goede en gezonde voornemens. Het kost niet veel moeite om aan goede voornemens te beginnen en uiteindelijk wordt je er natuurlijk beter van. Maar het het moeilijkste is natuurlijk het volhouden van de goede voornemens. Als het je niet lukt is dat uiteraard niet erg, je hebt het dan tenminste geprobeerd en dat geeft uiteindelijk ook een goed gevoel. Afvallen staat nog altijd op de nummer 1 plek als het gaat om goede voornemens.

Afvallen op 1

De maand januari gaat vaak gepaard met gezelligheid, veel eten en dus veel kilo’s aankomen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat veel Nederlanders in het nieuwe jaar willen afvallen. Afvallen is al jaren de meest populaire voornemen van de Nederlander. Daarom nemen veel mensen ook een abonnement op de sportschool. Als jij ook van plan bent om de sportschool te bezoeken, denk er dan aan dat je de juiste kleding moet aanschaffen. Mooie merkkleding in de sportschool is leuk, maar niet zo mooi als je begint te zweten als een otter. Draag dan vooral ook comfortabele en ademende sportkleding.

Tabata training: een zeer effectieve workout

Tabata staat bekend als een zeer effectieve workout waarmee je op een snelle en simpele manier de december kilo’s mee kan verbranden. Tabata doe je m.b.v. een stopwatch en een oefening naar keus. De truc is om zoveel mogelijk herhalingen binnen 20 seconden te doen, vervolgens 10 seconden te rusten en tenslotte de cyclus 7 keer te herhalen. Tabata bevordert je conditie, maakt je sterker en versnelt je conditie, hierdoor verbrand je dus veel vet in een relatief korte tijd. De tabata training is geschikt voor verschillende soorten sporters zoals fietser, voetballers of gewichtheffers. Tenslotte is het wel essentieel om een oefening te doen die je al beheerst. Je kan gebruik maken van losse materialen zoals een dumbbel of halter. Kies niet gelijk het zwaarste gewicht, maar kies er een waarmee je zonder al te veel moeite 10 goede herhalingen mee kan doen.

Serieus fitnessen en roken gaan eigenlijk niet samen

Als je van plan bent om je het nieuwe jaar goed te beginnen door af te vallen en je conditie te verbeteren, dan is het aan te raden om te stoppen met roken. De aankoop van een elektronische sigaret kan je helpen bij het stoppen met roken. Een elektronische sigaret is een stuk minder schadelijk en is natuurlijk ook een stuk goedkoper dan elke week een duur pakje sigaretten aan te schaffen. Als je stopt met roken, dan verbeterd je conditie en wordt je workout natuurlijk veel effectiever.

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp