Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness GadgetsFitness trackerSamsungWearables

Samsung Gear IconX: een nieuwe sportervaring!

By 14 augustus 2016februari 18th, 2021No Comments

Samsung Gear IconX zijn geen normale oordopjes, zoals we van vroeger gewend zijn. Hoewel Kickstarter campagnes voor de komende slimme oordopjes als LifeBeam’s Vi en de Bragi Dash zijn gesloten, is Samsung onlangs toegetreden tot deze strijd met zijn eigen draadloze oordopjes, genaamd Gear IconX.

Design

Samsung Gear IconX De Koreaanse tech reus wordt geleverd met drie verschillende maten oordopjes en vleugeltips. De oordopjes worden geactiveerd door ze te laten vallen in je oren zonder dat er draden in jouw zicht hangen.

Samsung heeft ook gezegd dat de Gear IconX bewust klein is ontworpen om discreet te blijven tijdens work-outs in de sportschool of buiten. Zoals je kunt zien op de foto hierboven, zijn er losse onderdelen die het schoonmaken eenvoudig zullen maken.

De Samsung Gear IconX zal verkrijgbaar zijn in de kleuren wart, wit en blauw.

Features en specificaties

Samsung Gear IconX

De IconXs hebben touch controles vergelijkbaar met die op de Bragi Dash en werken op een vergelijkbare manier om bepaalde functies te bedienen, zoals het overslaan van nummers of het wijzigen van het volume.

De oordopjes hebben 4 GB aan opslag (ongeveer 1.000 nummers in totaal) en een oplaadcassette hen ingeschakeld in beweging te houden. Interessant is dat, als de batterij leeg is op een van de oordopjes jij besturingselementen kan toewijzen aan degene met meer power en doorgaan luisteren.

Voor fitness tracking heeft de Samsung Gear IconX een ingebouwde versnellingsmeter en hartslagmeter om jouw positie, hartslag, afgelegde afstand en aantal verbrande calorieën te berekenen.

Net als de Gear FIT2, is de IconX in staat om al die gegevens te exporteren naar Samsung’s S Health app, die een handvol andere fitness-apps kan synchroniseren. De oordopjes kunnen ook een verbinding maken met Endomondo, MapMyRun, Runkeeper en Strava en werken als een Bluetooth hartslagmeter.

Er is een Voice Guide-functie dat gesproken feedback geeft over jouw trainings vooruitgang en de guide klinkt een beetje als LifeBEAM’s Vi. Echter IconX’s gids zal waarschijnlijk niet in staat zijn om diepgaande, bruikbare inzichten te verstrekken en deze gegevens belooft LifeBEAM’s Vi wel te verstrekken.

Zoals bij de Samsung Gear FIT2, werken de oordopjes alleen met Android-telefoons met minimaal Android 4.4 die 1,5 GB of meer RAM-geheugen hebben. De Samsung Gear IconX werkt dus niet met iOS-apparaten.

Levensduur batterij

Samsung Gear IconX 9

Het opladen moet nuttig zijn, omdat de oordopjes alleen zal duren ongeveer een uur en een half bij het streamen van muziek vanaf je telefoon, of iets meer dan drie en een half uur bij het afspelen van muziek die is opgeslagen.

Het lijkt erop dat Samsung heeft de levensduur van de batterij heeft opgeofferd voor een kleinere formaat van het apparaat, maar het is niet zo verschrikkelijk als je niet uit te werken voor langer dan de toegestane tijd. Toch kan dagelijks opladen een gedoe zijn.

Samsung Gear IconX prijs

De Gear IconX kost € 229,-.

Hoewel het meer betaalbaar is in vergelijking met de Dash, is het nog steeds veel voor een paar oordopjes. Maar als de Samsung Gear IconX de beloofde functies kan leveren, kunnen ze de moeite waard zijn.

(Bron foto’s: samsung.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp