Skip to main content
  • Mijn profiel
Fitness

Welk gewicht dumbbells is het beste?

By 7 mei 2022mei 11th, 2022No Comments

Ben jij van plan het sporten weer op te pakken? Krachttraining is de populairste methode hiervoor. Daarbij is het belangrijk om bij veel oefeningen dumbbells te gebruiken. Maar welk gewicht dumbbells is nou het beste om te gebruiken? Op deze pagina leer je precies welk gewicht dumbbells nou eenmaal het beste voor je zijn.

Geslacht

Als eerste is het belangrijk om te weten dat het gewicht dumbbells dat je wilt gebruiken met name van één factor afhangt. Dumbbells en hoe zwaar ze moeten zijn verschilt per geslacht. Het lichaam van de gemiddelde man verschilt veel vergeleken met de gemiddelde vrouw. Zo hebben mannen een hoger spierpercentage dan vrouwen. Daardoor hebben mannen gemiddeld zwaardere dumbbells nodig voor hun work-outs. Denk dan aan dumbbells van 10 kilo of meer. Andersom zijn lichte gewichten zoals dumbbells van 5 kilo een betere keuze voor vrouwen. Dit is belangrijk om in het achterhoofd te hebben zodat je weet welk gewicht dumbbells je wilt gebruiken.

Het gewicht dumbbells is afhankelijk van de oefeningen

Dumbbells en hoe zwaar ze moeten zijn hangt ook af van de soorten oefeningen die je doet. Op deze manier kun je de vraag welk gewicht dumbbells nou het beste is goed beantwoorden. Er zijn haast eindeloos veel spieroefeningen die je kunt doen. Maar niet elke spier is even sterk. Zo kun je met je beenspieren meer gewicht aan dan met alleen je biceps. Daardoor wil je met grotere spiergroepen zoals je benen juist zwaardere dumbbells van 20 kilo gebruiken en met kleinere spiergroepen zoals je armen gebruik maken van dumbbells die aan de lichte kant zijn en rond de 8 kilo wegen. Dumbbells en welk gewicht slim is wordt mede hierdoor bepaald.

Ook het aantal herhalingen maakt uit

Als derde heeft ook het aantal herhalingen van spieroefeningen die je doet een impact op het gewicht dumbbells. Je wilt namelijk een goede balans hebben tussen een workout dat je uitdaagt, maar tegelijkertijd het je mogelijk maakt om de oefeningen goed uit te voeren. Als jij een lager aantal herhalingen doet, is het daarom zaak om een hoger gewicht te pakken. Als jij juist voor een hoog aantal herhalingen kiest, is een lager gewicht beter. Zo weet je zeker dat je juiste vorm behoudt tijdens je workout. Dumbbells en welk gewicht het beste is zie je dus terug in de vorm van je oefeningen.

Op welk punt ben je beland?

Tot slot heeft jouw ervaring ook een impact op welk gewicht dumbbells het meest praktisch voor je is. Wanneer je net begint met trainen is het niet meer dan logisch om voor een lichte kettlebell te gaan van 12 kilo of minder. Voor mensen met wat ervaring is juist een verstelbare dumbbell een beter idee. Zo kun je tussen lichte en zware dumbbells wisselen tussen. Voor gevorderden zijn zware dumbbells van meer dan 24 kilo het beste. Welk gewicht dumbbells je ook wilt gebruiken; koop ze nu bij Fitnessgeeks!

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp