Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitnessFitness GadgetsSporthorlogeWearables

Withings HR Steel: eerste analoge horloge met hartslagmeter!

De Withings HR Steel ziet er op het oog uit als een klassiek horloge, maar schijn bedriegt: dit analoge horloge heeft toch echt een ingebouwde fitness tracker. De makers van de Withings HR Steel zijn er met deze stijlvolle gadget zeker in geslaagd stijlvol en functioneel effectief aan elkaar te koppelen. Eerst het horloge, dan de tracker … Dus als je niet per se een high-tech horloge met allerlei toeters en bellen aan je pols wilt, maar wat van je activiteit wilt bijhouden, is dit een goede match!

Wat is Withings HR Steel?

De Withings HR Steel is een analoog horloge met een ingebouwde fitness tracker. Deze fitness tracker meet je hartslag, telt verbrande calorieën en houdt ook het aantal stappen bij. Ook kun je een aantal stappen invoeren dat je als doel wilt halen. Onderin de wijzerplaat kun je dan op het analoge metertje zien op hoeveel procent je van je te behalen doel zit.

Verder kun je op het horloge ook meldingen krijgen wanneer je berichten of inkomende oproepen op je telefoon krijgt. Het horloge is er in drie uitvoeringen: zwart en wit in 36 mm en de zwarte is er ook in een wat grovere versie van 40 mm. Alle modellen met zwarte siliconenband. Het horloge is waterdicht en met de batterij doe je ongeveer een maand. Er zijn losse banden, ook van leer voor een wat zakelijker look, verkrijgbaar

Hoe werkt ie?

withings steel hr 4
Zoals de meeste smartwatches, want onder die categorie valt dit klokje natuurlijk wel, is er ook voor de Withings HR Steel een bijbehorende app. In de app kun je de verzamelde gegevens uitlezen in grafieken- en tabelletjes. Je kunt de app ook gebruiken voor andere Withings producten (bijvoorbeeld de slimme digitale weegschaal). Het digitale schermpje zit bovenin in de wijzerplaat en laat zich gemakkelijk aflezen en bedienen met de draaiknop aan de zijkant. Met indrukken kun je de verschillende functies in beeld krijgen en ook kun je je doel tussentijds bijstellen. Onderin de wijzerplaat zit een analoog venstertje dat met een wijzertje percentages aangeeft.

Voor wie?

De Withings HR Steel is geschikt voor iedereen die graag wat bewegingsactiviteit bij wil houden, maar niet houdt van een groot, zwaar, high-tech design horloge.

Wat maakt ‘m speciaal?


Het is het eerste analoge horloge met een hartslagmeter. De Withings HR Steel ziet er als enige in zijn soort uit als een ‘gewoon’ horloge. Zoals gezegd, de makers maken eerst een analoog horloge en bouwen daar een fitness tracker in.

Voor- en nadelen

Voordelen:

  • ziet er heel stijlvol uit
  • de hartslagmeter werkt uitstekend
  • handige app

Nadelen:

  • de prijs – hij is niet goedkoop voor een fitness tracker
  • beperkt aantal fitness functies
  • de levensduur van de batterij

Conclusie:

De Withings Steel HR is zeker niet de goedkoopste als het om fitnesstrackers gaat, maar het is wel iets exclusiefs in een heel stijlvol ontwerp. De beperkte functionaliteit als tracker zal voor echte fitnessgeeks een reden zijn om deze te laten liggen.

Bron foto’s: withings.com

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp