Skip to main content
  • Mijn profiel
AfvallenFitnessThuis

XCORE: core training met reactive impact!

By 8 september 2017februari 18th, 2021No Comments

Een XCORE training is een korte, explosieve en eenvoudige training met een maximaal resultaat. XCORE is een work-out van 45 minuten met de XCO trainer. Dit is een aluminium cilinder gevuld met grit. De inhoud van de XCO trainer beweegt heen en weer bij elke beweging die je tijdens de work-out maakt. En zoals bij de meeste work-outs, verbrand je met XCORE natuurlijk ook de nodige calorieën! De opzwepende muziektracks met de beste nieuwe beats helpen je gefocust en gemotiveerd te blijven.

Trainen met reactive impact

xcore 3
Aan het begin van de teruggaande beweging, schiet het grit door, waardoor je de spieren en vooral het bindweefsel extra aan het werk zet. Deze aanvullende belasting is de zogenaamde ‘reactive impact’ en dat is het belangrijke verschil tussen de XCORE work-out en het trainen met gewone gewichten. Dit verschil is dan ook meteen het grootste voordeel. XCORE is de perfecte manier voor je core (rug-, buik- en heupspieren) training.

Waar werk je aan met XCORE?

• een betere conditie, versterking en versteviging van spieren
• je overall conditie verbetert
• je balans en coördinatie worden beter
• je versterkt je onderrug
• je werkt aan superstrakke buikspieren
• je verbrandt lekker veel calorieën (per training circa 700 kca)
• je vetpercentage neemt af

XCO trainer in 5 maten

xcore 7
Je kunt XCORE op verschillende niveaus doen. De XCO trainer is er in 5 formaten en ook de intensiteit kun je zelf bepalen. Het is een veilige manier van trainen; de reactive impact van het bewegende grit in de XCORE die voor de extra spierbelasting zorgt, beschermt namelijk tegelijk de gewrichten.

Muziek met gerichte opbouw

De lekkere muziek is de beste motivator bij deze training en uiteraard is over de opbouw van de nummers tijdens je 45 minuten work-out goed nagedacht. De uitgekiende tracklist is duidelijk opgebouwd van rustig in de warming-up, naar knallen in het midden en weer kalmer naar de cooling-down.

Is geschikt voor iedereen

xcore 5
Iedereen kan meedoen aan XCORE. Je stapt heel gemakkelijk in, want er zijn geen ingewikkelde oefeningen. Je kunt de intensiteit zelf kiezen. Omdat de trainer er in 5 formaten is, kun je hiermee ook de zwaarte en het effect van de work-out naar wens en niveau regelen. Elke les is inspirerend, wordt nooit eentonig en is steeds weer een uitdaging: de 45 minuten vliegen dan ook om.

Bron: houseofworkouts.com

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp