Skip to main content
  • Mijn profiel

De derde generatie Apple Watch Series 3 komt op de markt met en zonder 4G. In Nederland is de 4G- versie eerst niet verkrijgbaar, dus we bekijken de jongste Apple Watch in de uitvoering zonder mobiele data. Met Series 3 heeft Apple na de conceptuele versie 1 en de doorontwikkelde versie 2 nu een smartwatch van het niveau dat Apple-gebruikers van hun merk verwachten.

Uiterlijk is er niet veel veranderd. Het design is nog steeds een vierkante klok met geïntegreerd oled-display. Ook de twee beschikbare formaten zijn ongewijzigd: 38 en 42 millimeter. Wel is deze versie een kleine millimeter dikker dan zijn voorganger. De accu is door WatchOS4 ook verbeterd: 18 uur accuduur, aldus Apple.

De verbeteringen van de Apple Watch Series 3

De nieuwe S3-processor is maar liefst 70% sneller dan die van zijn voorganger. Een bericht versturen, schakelen tussen apps en vensters en een training starten gaan lekker vlot en zonder haperingen.

Ook nieuw: de draadloze W2-chip. Deze levert op twee fronten winst op: 85% snellere wifi en de helft zuiniger voor bluetooth en wifi dan de vorige chip. Het horloge kan zelf berekenen wat gunstiger is qua verbruik: directe verbinding met een opgeslagen wifi-netwerk of wifi en bluetooth via de iPhone. Nog twee nieuwe features zijn de barometrische hoogtemeter en Apple’s virtuele assistent Siri, die nu ook vanaf de smartwatch terugpraat.

Watch OS4

Je hoeft niet per se topsport te beoefenen om profijt te hebben van een Apple Watch Series 3. Dankzij de WatchOS4 update (ook voor oudere modellen beschikbaar) heb je de beschikking over een veelzijdige hartslagfunctie. Hiermee kun je ook in rust de activiteit van je hart monitoren en vergelijken met je hartslag wanneer je actief bent geweest. Je kunt hiermee bijvoorbeeld stress ‘detecteren’. WatchOS4 zorgt voor een verdere verfijning van de functionaliteiten, die deze smartwatch nog weer slimmer maakt.

GymKit en Apple Watch

Met GymKit kun je data uitwisselen tussen fitnessapparatuur die hiervoor geschikt is en je Apple Watch. De combinatie van de zeer nauwkeurige hartslagmeting van de Apple Watch en de goede afstandsregistratie van fitnessapparaten zorgt voor een zeer accurate verzameling data, zodat je je prestaties uitstekend in kaart hebt. Het aantal landen en locaties is waar GymKit werkt is nog zeer beperkt (Nederland zit hier vooralsnog niet bij).

In de Nederlandse Apple Store is de Apple Watch Series 3 alleen beschikbaar in de aluminium uitvoering.

Pluspunten

  • aanzienlijk sneller dan Series 2
  • WatchOS4 verfijnt functionaliteiten

Mindere punten

  • nog steeds erg dik
  • geen spectaculaire vernieuwingen

Conclusie

Apple Watch Series 3 is niet spectaculair vernieuwd, maar wel aanzienlijk verbeterd (70% sneller). Als gebruiker zul je dit het beste ervaren als je van Series 1 meteen naar Series 3 overstapt en als nieuwe gebruiker zul je vrijwel meteen enthousiast zijn over de supersnelle processor. WatchOS4 maakt deze smartwatch nog weer een stuk ‘smarter’. Klein minpuntje blijft de nogal dikke kast (zelfs iets dikker dan zijn voorgangers). De snelheid die erin zit, compenseert dat echter ruimschoots.

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp