Skip to main content
  • Mijn profiel
Fitness BandFitnessoefeningenThuis

Weerstandsband oefeningen

By 21 januari 2018mei 22nd, 2021No Comments

Compacter dan welke fitness tool dan ook: de weerstand band en de daarbij behorende weerstandsband oefeningen. Zowel effectief als praktisch voor een complete work-out zonder kolossale apparaten. Weerstandsband oefeningen zijn dus ideaal om thuis te doen! Talloze variaties zijn mogelijk om het hele lichaam te trainen. Lees vooral verder, want we hebben een paar leuke weerstandsband oefeningen voor je.

Welke kleur weerstandsband?

De weerstandsband is een flexibele fitnessband van latex of rubber. Je kunt een weerstandsband kopen in diverse sterktes, met elk een eigen kleur. Voor een lichte weerstand kies je een band in rood of geel, blauw en groen geven medium weerstand en de zwarte biedt de hoogste weerstand. Er zijn ook sets te koop met alle kleuren. Ook kun je sommige weerstandsbanden koppelen, waardoor je een enorme range weerstanden voor diverse oefeningen tot je beschikking hebt.

Je kunt een met een weerstandsband oefeningen verzwaren zoals bij squats een weerstandsband om je bovenbenen doen of bij push-ups over je schouders.

3 voorbeelden weerstandsband oefeningen:

Weerstandsband oefening 1: monster walk

Bij deze weerstandsband oefening draag je de weerstandsband iets boven je enkels. Zet je voeten in een lichte spreidstand, neem een squat houding aan en maak dan een pas opzij. Houd de weerstandsband steeds op spanning. Ga 14 passen naar rechts en vervolgens 14 passen terug (naar links). Houd de weerstandsband steeds op spanning. Herhaal deze set 3 keer.

Weerstandsband oefening 2: schuine lunge met armstretch

Neem een uiteinde van de weerstandsband in je linkerhand en ga je met je linkervoet op het andere einde staan. Kruis je rechterbeen achter je linkerbeen langs en zak tot een schuine lunge. Breng je linkerelleboog schuin omhoog en steek nu je vuist de lucht in tot je arm gestrekt is. Houd je bovenarm hierbij stil. Houd even vast en laat je vuist ontspannen zakken. Herhaal 12 x en wissel van kant.

Weerstandsband oefening 3: horizontale kikkersprong

Ga liggen op je rug en buig je knieën in een hoek van 90 graden. Wind nu de weerstandsband om je voeten, waarbij je de uiteinden voorlangs kruist, in de vorm van een X. De uiteinden van de fitnessband houd je in je handen, ter hoogte van je heupen. Span je core aan en strek je benen voor je uit in een rustig tempo. Houd deze positie een paar tellen vast en laat je benen terugkomen. Voor 1 set herhaal je deze beweging 12 keer.

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp