Skip to main content
  • Mijn profiel
FitnessoefeningenKrachttrainingYoga

Broga: yoga voor mannen en ook voor stoere vrouwen!

Broga is yoga? Laten we wel zijn, ook mannen hebben baat bij de oefeningen en de effecten waar yoga op gestoeld is. Maar hoe krijg je de mannelijke sporter, die vaak toch enigszins sceptisch aankijkt tegen het spirituele waarmee yoga onlosmakelijke verbonden is – dan toch op die yogamat? Zoek dan eens op Matt Miller. Hij bedacht Broga, het stoere broertje van yoga. Je kunt deze vorm het beste omschrijven als fitness op basis van yoga.

Sleutelwoorden kracht en energie


Het is voor mannen, de meeste mannen althans, niet makkelijk om de tenen aan te raken vanuit stand. En eerlijk gezegd, zal dat vermoedelijk voor velen ook niet echt een ambitie zijn. Om yoga toegankelijker en uitvoerbaarder te maken voor mannen, bedacht Miller een vorm van yoga die meer ingaat op kracht en energie.

Gezonde stress release

Broga gaat dus veel meer in op het fysieke aspect van yoga en op functioneel bewegen. Het is veel minder gericht op het spirituele deel, dat in de reguliere yoga een grote plek inneemt. Wel heeft Broga, net als yoga, onder meer als doel om te leren omgaan met stress in het lichaam en spanning op een gezonde manier te uit je lichaam te werken. Maar er zitten veel fitness elementen in een Broga training. Je traint je core, werkt aan je spierkracht en ook een stukje cardio is onderdeel van een Broga work-out.

Broga samen met andere sportactiviteiten


Broga oefeningen en fanatieke krachtsport bijten elkaar ook absoluut niet. It’s all about balance!
Dee vorm van yoga brengt ontspanning, souplesse en flexibiliteit. Van een goede sessie kun je per saldo net zo veel energie krijgen als een flinke krachttraining. Ook kun je deze vorm van yoga goed combineren met je andere sporten. Het helpt zeker je prestaties bij andere sporten te verbeteren en kan ook bijdragen aan het verminderen van blessures. De oefeningen in zijn ook heel goed te gebruiken als warming-up of cooling-down.

Energiek en sterk en ook voor vrouwen

Broga is overigens niet uitsluitend voor mannen. Er zijn natuurlijk ook genoeg vrouwen die meer met het fysieke aspect van yoga hebben dan met het spirituele. Ook zij zullen zich thuis voelen in een Broga les. Het is een krachtige en energieke vorm van werken aan je lichaam, die je door gericht van binnenuit met je lichaam en energie bezig te zijn op vele fronten stabiel en sterk maakt.

Bron foto’s: broga.nl / broga.uk.com / fit.nl

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp