Skip to main content
  • Mijn profiel
Fitness GadgetsReviews

Sense sleeptracker: meet alles voor de ideale nachtrust!

By 17 maart 2017februari 18th, 2021No Comments

Wil je jouw slaapgedrag eens onder de loep nemen en/of verbeteren? De Sense sleeptracker van het bedrijf ‘Hello’ waakt over jouw slaapritme en houdt alles keurig voor je bij.

Wat is het?


De Sense sleeptracker bestaat uit twee delen:
➢ een Sense bol, die je op je nachtkastje zet en
➢ een kleine sensor: de Sleep Pill, een sensorclip die je aan jouw kussensloop bevestigt.
De Sense registreert de omstandigheden waarin je slaapt, analyseert jouw slaapritme en fungeert ook als wekker. In de app kun je twee Sleep Pills registreren, handig als je ook het slaapgedrag van jouw partner wilt analyseren.

Hoe werkt ’ie?

In de Sense bol zit een aantal sensoren dat de condities in je slaapkamer registreert, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en licht. In de bol zit ook een microfoon die slaapgeluiden oppikt. Dit in combinatie met de Sleep Pill, die jouw bewegingen registreert, levert een goed beeld op wat er wanneer gebeurt als je ligt te slapen. Onder andere hoe lang het duurt van in bed liggen totdat je inslaapt.

De Synchronisatie gaat via bluetooth 4.0. Je hoeft de Sense maar eenmalig met je smartphone te verbinden, daarna werkt hij automatisch en kun je de app gebruiken. De bol licht groen op als alles okay is.

Comfortabel in slaap vallen en ontwaken

De Sense is ook een wekker die je op precies het juiste moment met licht en geluid wekt. Hij anticipeert op het tijdstip dat je als wektijd hebt ingesteld. Zo val je bijvoorbeeld niet twee minuten voor je op moet staan nog net weer in een diepe slaap. De Sense maakt je dan uit jouw lichte slaap heel rustig en natuurlijk wakker. De Sense kan je ook helpen lekker in slaap te vallen met rustgevende geluiden.

Overzichtelijke weergave data in app

Sense sleeptracker 4
In de app vind je data in overzichtelijke charts terug. Je ziet meteen je meest recente slaapscore en jouw slaaphistorie is ook gemakkelijk in te zien. Ook de factoren die de slaapkamercondities bepalen, staan in hun eenheden overzichtelijk opgesteld (lux, decibel, procenten en graden Celsius). In de app kun je ook de wekker instellen, voor een hele week als je dat wilt. Gegevens die je in de app aanpast, worden verwerkt via internet. Je hoeft dus niet via bluetooth in verbinding te staan als je de app gebruikt.

Voor wie?

De Sense sleeptracker is geschikt voor iedereen die meer wil weten over zijn slaapritme en lekker wil slapen.

Wat is er zo speciaal aan?

Sense sleeptracker 5
Wat het eerst opvalt aan de Sense sleeptracker is het fraaie design. De combinatie van een uitgebreid slaaplogboek met een slimme wekker is ideaal. Daarnaast is het systeem waterbestendig (handig als de Sleep Pill per ongeluk toch met sloop en al in de wasmachine belandt).

Voor en nadelen Sense sleeptracker

Voordelen:
• meet veel
• natuurlijk ontwaken met slimme wekker
• overzichtelijke weergave van verzamelde gegevens

Nadelen:
• wekker heeft geen snooze (niet voor iedereen een nadeel)

Conclusie

De Sense meet de condities in je slaapkamer en je slaapgedrag uitgebreid en nauwkeurig. De bijbehorende app is gebruiksvriendelijk, geeft een heldere kijk op je slaapgedrag, waar en hoe het beter kan. De slimme wekker die je op een zo natuurlijk mogelijke manier wekt, is zeker een grote plus van dit zeer fraaie apparaatje.

Bron foto’s: hello.is

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp