Skip to main content
  • Mijn profiel
AfvallenEiwittenVoedingVoedingssupplementen

Joylent Sport: gezond, snel goedkoop en lekker?

By 4 april 2017februari 18th, 2021No Comments

Maakt Joylent de belofte waarmee ze adverteert waar? Joylent Sport belooft een volwaardige maaltijdvervanger te zijn die gezond, snel, goedkoop en lekker is. Om te beginnen, dat snel is een belofte die natuurlijk zonder meer wordt ingelost. Snel én makkelijk, dat is gewoon pure logica. Een reep eten of wat poeder en water in een shaker een poosje schudden, gaat per definitie sneller dan een echte maaltijd in elkaar draaien. Dat kost je toch snel minimaal een halfuurtje.

Verschillende soorten maaltijdvervangers

Joylent 4
Joylent heeft maaltijdvervangers in verschillende categorieën, waaronder de maaltijdvervanger Joylent Sport, die we hier wat nader bekijken. Joylent, dat de Nederlandse variant is van het al langer bestaande Amerikaanse Soylent, biedt ook ‘reguliere’ varianten in het assortiment:
– Joylent
– Joylent wake-up
– Joylent vegan en
– de Twennybar

Joylent Sport voor fanatieke sporters

Bij de sportversie zijn er wat toevoegingen die zijn afgestemd op een hoger verbruik en de andere voedingswaarde behoefte van sporters. Elke maaltijd van Joylent bevat alle bouwstoffen die je nodig hebt. Bij de Sport is er wat extra toegevoegd om het label sportvoeding er aan te kunnen hangen.

Gebalanceerde samenstelling

Joylent 3
In een zak Joylent Sport zit poeder voor 3 maaltijden, samen ter waarde van 2608 calorieën. De voedingstoffen per maaltijd komen neer op:
– 110,3 g koolhydraten (waarvan 15 g suiker)
– 11 gram vezels, 58,3 gram eiwitten
– 20 gram vet (waarvan verzadigd 2,6 g)
– 5 gram enkelvoudig onverzadigde vetten
– 10 gram meervoudig verzadigde vetten
– 2,6 gram Omega-3 vetzuren
– 7 gram Omega-6 vetzuren
– 1,6 gram kreatine monohydraat
– 0,5 gram glucosaminesulfaat
– 0,3 gram acetyl L-carnitine
– 0,6 gram Beta alanine.

Neutrale smaak, vol gevoel

De sportversie is er vooralsnog alleen in de smaak banaan. De shake smaakt redelijk neutraal. Dat wil zeggen dat de substantie niet echt heel lekker is, maar ook niet meteen vies te noemen. Even goed shaken, want klontvorming ligt wel op de loer als je de shaker niet lang genoeg schudt. Je houdt er een gevuld gevoel aan over. Zoals te verwachten en ook hoort bij een sportshake, ligt het niet zwaar op de maag.

Assortiment voor niet-sporters

Joylent 2
De gewone Joylent is in 5 verschillende smaken verkrijgbaar, naast de smaak banaan ook in aardbei, chocolade, aardbei, vanille en mango. De vegan in 4 smaken (niet in mango). De wake-up drink is er in (hoe toepasselijk) de smaak cappuccino. De goed vullende Twennybar repen zijn er in 3 smaken: vanille, chocolade en banaan. De laatste bevatten zo’n beetje 20% van wat je lichaam per dag nodig heeft. Die kun je dus prima nemen als voedzaam tussendoortje. Deze maaltijd vervangende producten vervangen dus basismaaltijden en zijn niet verrijkt of afgestemd op het dieet van sporters.

Bron foto’s: jimmyjoy.com

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp