Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitbitFitness trackerWearables

Fitbit Alta onmisbare gids: Alles wat jij moet weten!

By 19 maart 2016februari 18th, 2021No Comments

De net aangekondigde Fitbit Alta is een nieuwe stijl bewuste fitness tracker, die in maart 2016 is uitgebracht in Amerika voor 99 dollar. In april 2016 volgt de rest van de wereld.

Wij geven hier de belangrijke specificaties, prijs en release datum details over Fitbit’s nieuwste activiteitentracker.

Fitbit Alta: Design en stijl

Fitbit Alta 10Laten we eerlijk zijn, de Alta ziet er nog steeds heel erg uit als een fitness tracker; het is nauwelijks baanbrekend. Door een scala aan keuzes van leer tot metaal-look en verschillende gekleurde banden die snel los te maken zijn van de roestvrij stalen Fitbit Alta, lijkt het meer op een sieraad. Het is zeker de meest stijlvolle Fitbit tot nu toe.

De luxe modellen bestaande uit roze leer, grafiet leer of roestvrij staal, zijn de meer premiummodellen. De klassieke modellen bestaande zwart, blauw, donkerrood en blauwgroen, zijn de goedkopere versies van de Alta.

Maak je geen zorgen als je niet kunt beslissen precies welk model je wilt – extra banden kunnen apart worden aangeschaft.

Het wordt geleverd in drie maten en de band zelf is 15 mm breed:
• 14 – 17 cm
• 17 – 20,6 cm
• 20,6 – 23,6 cm

Activiteit volgen

Fitbit AltaMet een 3-assige versnellingsmeter, volgt de Fitbit Alta de gebruikelijke stappen, afstand, calorieverbruik en actieve tijd in minuten.

Activiteiten worden automatisch gedetecteerd, met behulp van Fitbit’s SmartTrack technologie en worden toegevoegd als trainingen binnen de Fitbit app. Het volgt ook automatisch de slaap en herinnert jou om het uur om te gaan bewegen met 250 mini stap doelen.

Er is geen extra functies, zoals GPS of een optische hartslagmeter aanwezig, zodat het lijkt alsof Fitbit zich concentreert op de normale lifestyle tracking markt.

Display en meldingen

Fitbit AltaDe Alta heeft een OLED scherm dat reageert op jouw tikken. Meer ruimte is gewijd aan het scherm, dan op bijvoorbeeld bij de Charge HR. Het display geeft een melding bij inkomende gesprekken, sms-jes en agenda’s, maar van app’s van derden daar krijg je geen melding van.

Levensduur van de batterij en waterbestendigheid

Fitbit AltaLevensduur van de batterij is vijf dagen en het apparaat is zweet-, regen- en spatwaterdicht (maar niet als je kiest voor leer).

Het is compatibel met de iPhone, Android en Windows Phone en maakt het verbinding via Bluetooth 4.0.

Prijs en release datum

De band en accessoires prijzen zijn als volgt: klassieke bands voor 19,99 dollar, premium huid leer bands in blush roze en grafiet voor 49,99 dollar per stuk (met camel binnenkort) en ten slotte een met de hand gepolijst roestvrij staal zilveren armband voor 79,99 dollar. Een glanzende gouden armband als volgt later in 2016.

De Fitbit Alta is voor pre-order nu in zwart, blauwgroen, paars en donkerrood verkrijgbaar. Ondanks het feit dat we niet veel nieuws krijgen qua eigenschappen/kenmerken, is de aanpassing echt mooi. Met name voor vrouwen voorspellen we dat de Alta een grote draagbare tech verkoper in 2016 zal zijn.

(bron foto’s: fitbit.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp