Skip to main content
  • Mijn profiel

Fitbit is uitgegroeid tot een begrip als het gaat om fitnesstrackers en wearables in het algemeen. Met een betaalbare prijs en als een van de eerste fitnesstrackers die op de markt kwam, heeft het bedrijf consequent goed ontvangen producten aan de consument geleverd.

Natuurlijk was er ook de negatieve publiciteit over de Fitbit Force die huiduitslag veroorzaakt en later ook meldingen van dezelfde problemen met Fitbit Charge en Surge.
Fitbit lijkt vastbesloten om op dezelfde voet verder te gaan en laat iedereen zien dat het nog steeds een paar trucjes achter de hand heeft.

Ontwerp

De Fitbit Blaze is de nieuwste in de lijn. De Blaze ziet er met een kleuren touchscreen veel aantrekkelijker dan de Fitbit Surge en functioneel lijkt het jou meer te laten doen.
Echter, de bediening is nog steeds eenvoudiger dan een SmartWatch. Jij kunt swipen om door het menu te navigeren of meldingen te weigeren of selecteren van workouts of het gebruiken van een muziek-app. Er is een knop aan de linkerkant dat dient als een thuis en terugkeer commando knop. En er zijn twee knoppen aan de rechterkant, die kunnen worden gebruikt voor de volumeregeling voor muziek.

Fitbit geeft aan dat de rechter zijknoppen ook kunnen worden gebruikt om door het menu te navigeren als het touchscreen niet reageert, door bijvoorbeeld natte handen of omdat je handschoenen aan hebt.

Met een ton aan Android Wear en Apple Watch bands die beschikbaar zijn, is het geen verrassing dat de Fitbit heeft besloten zijn eigen selectie van bands en frames bieden.
Het horloge van de Blaze kan er makkelijk uit worden gehaald en makkelijk worden geplaatst in een andere band. Het ziet er veel dunner uit dan de vele andere smartwatches en trackers die nu beschikbaar zijn en het horloge is ook vrij licht.

Batterijduur Fitbit Blaze

fitbit blaze 6

Het is vijf dagen levensduur van de batterij is een van de sterke punten van de Blaze. Fitbit beweert dat je met de batterij het bijna een week kan uithouden, met inbegrip van dagen en nachten, zonder een lading.

Afhankelijk van het gebruik, kan de batterij natuurlijk ook sneller leeg zijn. Maar voor een wearable met een touchscreen is de belofte van vijf dagen indrukwekkend.

Kenmerken

fitbit blaze 3

FitStar is waarschijnlijk de meest interessante fitness app op de Blaze. Overgenomen door Fibit, is de app geïntegreerd om je workouts op het scherm te geven. Net als bij smartwatch Microsoft Band 2 fitness app, zijn er verschillende workouts. Je kunt de workouts doen in zeven en 10 minuten, met als bonus een kleine animatie van de workout op het scherm van de Blaze. Om jou precies laten zien hoe je de oefening goed kunt uitvoeren. Dit in tegenstelling tot de app van de Microsoft Band 2 die de oefening op jouw smartphone opent.

De fitness georiënteerde functies zijn: PurePulse hartslagmeting, verbonden GPS tracking en SmartTrack automatische oefening herkenning. Automatische slaap tracking is ook een andere functie die je in de statistieken terug kunt vinden.

Inkomende gesprekken, sms en agenda waarschuwingen van jouw mobiele telefoon zijn ook deel uit van het pakket. Muziek controle, waaronder afspelen, pauzeren en volume-aanpassingen kunnen worden gebruikt met aangesloten afspeellijsten.

De waarschuwingen hebben niet dezelfde ervaring als een premium SmartWatch. Je kunt inkomende gesprekken afwijzen en accepteren, maar niet beantwoord vanaf jouw pols. Net als bij Pebble Time, verschijnen tekst en de kalender meldingen als een opsomming als je op de Blaze naar beneden veegt om ze te lezen. Ze kunnen één voor één of allemaal tegelijk worden afgewezen.

Conclusie

fitbit blaze

De Fitbit Blaze zal in maart 2016 beschikbaar zijn voor 199 dollar. Net als zijn voorgangers, is de Blaze compatibel met Android, iOS en Windows-apparaten.

De Blaze blijft goedkoper dan de Surge en positioneert zich als een aantrekkelijke aankoop voor mensen die op zoek naar een fitness-tracker met een kleuren touchscreen en fatsoenlijke fitness-functies.

De Fitbit Blaze lijkt een stap voor te hebben op de andere fitness-trackers, maar lijkt nog steeds een halve stap achter te zijn als het gaat om het wow effect.

Plus Punten
• Slank
• Kleuren touchscreen
• Belooft vijf dagen levensduur van de batterij

Min punten
• Tegenvallende features
• Design

(bron foto’s: fitbit.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp