Skip to main content
  • Mijn profiel
ReviewsWearables

Technologie voor gezondheid en fitness (2)

By 9 maart 2016februari 18th, 2021No Comments

We gaan verder waar we zijn geëindigd met de nieuwste draagbare technologie, Dit zijn innovaties waar je wellicht versteld van zult staan.

Oku

technologie oku(bron foto: getoku.com)

OKU huid coach is een kleine kubus die in feite fungeert als uw eigen persoonlijke dermatoloog. Aan de hand van multispectrale licht en sensoren kan Oku door de lagen van uw huid heen om uw weefsel structuren te analyseren, waaronder olie klieren, collageen en elastine.

Een volledige evaluatie van de toestand van uw gezondheid van de huid zal naar je iPhone via Bluetooth worden verzonden en geeft aanbevelingen over hoe het te verbeteren.

Emiota Belty technologie

emotia belty technolgie(bron foto: wearbelty.com)

In eerste instantie waren we sceptisch over de Emiota slimme riem prototype. Waarom zou je een activiteiten tracker in de vorm van een gordel te dragen?

De Belty onthoudt uw ideale riem instellingen als je staat of gaat zitten en past automatisch uw rieminstellingen aan voor het staan of zitten. Het kan ook voelen wanneer je een grote maaltijd hebt gegeten en maakt de riem dan zelf voor jou los.

Er is nog wat werk nodig om het ontwerp van Belty op te krikken, maar als een concept klinkt behoorlijk solide. Het moet de markt later dit jaar bestormen.

GOBE

technologie gobe(bron foto: healbe.com)

Healbe’s Gobe fitness tracker heeft enkele wenkbrauwen doen fronsen door te beweren dat het calorie-inname kan volgen louter uit een pols-gebaseerde sensor. Healbe houdt zich vast aan deze claim door het produceren van verschillende onafhankelijke studies om het te ondersteunen. Healbe zegt dat haar Flow technologie uw glucosespiegel analyseert door te beoordelen hoeveel calorieën je verbruikt, op een manier die is nauwkeuriger dan handmatig tellen van calorieën.

We wachten om te zien hoe verdere testen van dit product zullen uitpakken, maar als het werkt is het zeker een interessant stukje technologie.

TEMPTRAQ

technologie temptraq(bron foto: temptraq.com)

TempTraq is een draagbare thermometer gebaseerd op een minuscule batterij technologie die is ontworpen om de ouders een gemoedsrust te geven wanneer hun kinderen ziek zijn. De one-gebruik flexibele thermometer sticker draadloos zendt real-time temperatuurmetingen naar jouw mobiele telefoon en zal jou een waarschuwing sturen als een koorts piek voordoet. De technologie is momenteel in afwachting van goedkeuring van de FDA in de VS om te worden verkocht als een medisch hulpmiddel, en het bedrijf is ook op zoek naar CE-markering goedkeuring om het apparaat wereldwijd te verkopen.

TAO

technologie tao chair(bron foto: taochair.com)

De Tao is een stoel met mogelijkheden die je niet verwacht. Met een stijlvol design, zou je nooit weten dat dit meubel ook een aangesloten home gym is, afgezien van het kleine scherm in zijn arm. Dankzij de gewelfde armen en flexibiliteit, kan de stoel een volledige workout voor het bovenlichaam bieden en stuurt jouw resultaten naar jouw smartphone.

XON

technologie xon(bron foto: xon.cerevo.com)

Xon’s snowboard bindingen zijn misschien wel de coolste stuk van de niche-sport-technologie die we hebben gezien op de show. Bevestig de SNOW-1 bindingen aan je board en koppelen ze met uw smartphone en ze zullen opnemen, visualiseren en analyseren van uw rit voor u. Alsof dat nog niet zoet genoeg van een deal, de bindingen ook bevatten LED-knipperlichten dat u feedback geven op uw zitpositie en laat anderen weten uw positie als je naar beneden glijden de pistes in het donker.

UPRIGHT

technologie upright(bron foto: uprightpose.com)

De missie van UpRight is om je te trainen in het verbeteren van je houding en in het proces jouw kansen op het ontwikkelen van rugklachten te elimineren. Dit kleine draagbare apparaat is ontworpen om te plaatsen in de holte van je rug en geeft subtiele trillingen om je te waarschuwen wanneer je slungelig staat en rechtop moet staan. Het klinkt ideaal voor bureau werknemers, maar is te wijten aan het feit dat je kunt leren om een betere houding te hebben. Het moet worden gedragen voor een paar uur per dag, totdat je na verloop van tijd natuurlijk en sierlijk staat als een giraffe.

De toekomst van gezondheid en fitness
Wat begon als een zeer eenvoudige luxe technologie voor gebruikers is uitgegroeid tot de golf van de toekomst voor diegenen die geïnteresseerd zijn in gezondheid en fitness. Smart horloges lijken misschien nog de meest populaire draagbare technologie die er zijn voor consumenten die hun e-mail controleren, SMS-berichten versturen en sociale media bijhouden. Echter, we kunnen zien dat draagbare technologie een duidelijke plaats heeft ingenomen en dit zal in de toekomst alleen maar nog meer worden.

De gedachten van pijnbestrijding, verbeterde prestaties, hartslag tracking en calorieën tellen met een stuk kleding waren nog niet zo lang geleden science fiction.

Tegenwoordig worden dit soort draagbare apparaten steeds meer betaalbaar en geïntegreerd in ons dagelijks leven en routine. Deze producten variëren van onder de 50 dollar tot meer dan 250 dollar, waardoor ze binnen het bereik van veel mensen zijn gekomen.

Dus, wat is het volgende voor draagbare technologie in de gezondheid en fitness-industrie? Het is eigenlijk moeilijk voor te stellen, maar er is geen twijfel dat dit soort innovaties slechts het begin zijn!

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp