Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness GadgetsReviewsWearables

Technologie voor gezondheid en fitness (1)

Net wanneer je denkt dat je de nieuwste draagbare technologie hebt gezien, komen nieuwe innovaties op de markt voor de gezondheid en fitness-bewuste consument. Laten we eens een kijkje nemen op wat hot en trending is voor 2015 in de snelle wereld van draagbare technologie en fitness.

LifeBEAM technologie

technologie lifebeam(bron foto: life-beam.com)

Het is niet een horloge, een armband of een bril. Het kan uw hartslag, calorieën en cadans meten. Het kan verbinding maken met smartphone apps, fitnessapparatuur, GPS-apparaten en fietscomputers. Dus, wat is het? Het antwoord is een woord: hoofdhelm.

De nieuwste draagbare technologie van LifeBEAM brengt ons drie geavanceerde hoofdhelmen, waaronder:
• Smart Helm
• Smart Hat
• Smart Visor
Deze 3 helmen doen meer dan ons alleen te beschermen tegen onze omgeving.
Fietsers kunnen nu dragen de LifeBEAM Smart Helm en hebben hun hartslag gecontroleerd en hun calorieën geteld als ze fietsen. De Smart Helm controleert biometrie evenals prestaties met bio-sensing technologie. Voor hardlopers, wandelaars en trainers zijn de Smart Hat en de Smart Visor slimme keuzes. Niet alleen houden zij de hartslag en de calorieën bij, maar ook stappen gezet via de cadans teller.

LifeBEAM is in staat om biometrische metingen met ruimtevaart nauwkeurigheid en technologie op te nemen, omdat hun producten oorspronkelijk werden ontwikkeld voor de astronauten en piloten. Nu kunnen ook atleten en fitness-bewuste consumenten profiteren van deze producten. De mogelijkheid om de hoofdhelmen aan te sluiten op een smartphone, fitness app of een GPS-apparaat maakt de nieuwe draagbare tech producten des te meer wenselijk voor de gezondheidsbewuste consument.

Quell

quell

(bron foto: quellrelief.com)

Een ander nieuw product geïntroduceerd dit jaar heet Quell: een beenband die verlichting biedt tegen chronische pijn. Mensen die lijden aan fibromyalgie, ischias of artrose kunnen eindelijk een drugsvrije oplossing uitproberen.
Quell gebruikt zenuwstimulatie dat verwerkt is in een apparaat binnen de band die is geplaatst rond de kuiten. De pulsen passen zich aan dag- en nachtactiviteiten. Er is ook een begeleidend Quell app voor iOS voor het bijhouden van uw therapie. Dit soort technologie kan een life-changer zijn voor mensen die lijden aan chronische pijn.

Sensoria Fitness
sensoria

(bron foto: sensoriafitness.com)

Voor hardlopers die geïnteresseerd zijn in het meten van hun stappen en landing technieken, is misschien de slimme sok van Sensoria Fitness wel het product waar ze naar zoek op zijn. De sokken bevatten sensoren binnen de plantaris gebieden en werken met een enkel apparaat waar de data wordt opgeslagen. Deze data levert informatie over looppatronen en looptechnieken via Bluetooth in real time naar jouw smartphone app.
Andere spullen verkocht door Sensoria Fitness zijn een sportbeha en T-shirt die de hartslag te meten. Al deze producten zijn gericht op het opsporen en verbeteren van de prestaties met behulp van de bijbehorende smartphone app.

Digitsole

digitsole(bron foto: kickstarter.com)

Een laatste nieuwe gadget die niet alleen uw fitness-gegevens bijhouden, maar tegelijk jouw tenen opwarmen is Digitsole. Digitsole volgt uw stappen, afstand, en zelfs uw hoogte. Het kan worden gebruikt als u aan het fitnessen bent of buiten de deur werkt of gewoon voor een avondwandeling. Deze inlegzolen houden ook bij hoeveel calorieën je de hele dag hebt verbrand. Een bonus feature van Digitsole is de opwarming vermogen van het product. U kunt de gewenste temperatuur voor elke voet en de ingebouwde thermostaat neemt het vanaf daar verder over.

Digitsole inlegzolen zijn ontworpen om te passen in een gewone schoen, komt met een acculader en werken met een smartphone app om jouw gegevens bij te houden.

Binnenkort volgt deel 2 van de nieuwste technologische innovaties. Dus houdt onze website in de gaten!

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp