Skip to main content
  • Mijn profiel

De Garmin Vivosmart HR tracker gaat de concurrentie aan met de Fitbit trackers. Het enige verrassende ding over de release van de Garmin Vivosmart HR is dat het niet eerder is gereleased.

De Garmin Vivosmart HR biedt 24/7 hartslagmeting, smartwatch-stijl meldingen en je volgt jouw trainingen voor een adviesverkoopprijs van € 149,-, waardoor het een directe concurrent wordt van de Fitbit Charge HR.

Design en functies

Garmin VivoSmart HR

Zoals gewoonlijk zullen we beginnen met de look en feel. Tuurlijk, voor velen is het de kwaliteit van de technologie dat van grootste belang is. Maar als we iets 24/7 gaan dragen, moet het er goed uitzien en comfortabel voelen op jouw pols.

De Garmin Vivosmart HR is gedrongen en zwart van kleur. Het komt in twee maten, dus wel handig voor mensen met kleinere polsen. Het ontwerp is vrij simpel en valt dus niet op. Omdat de Garmin zo licht aanvoelt, zal je snel vergeten dat het om jouw pols zit.

Een ander voordeel is de 5 ATM waterdicht rating, wat betekent dat het goed is voor het zwembad en het dragen onder de douche.

Het scherm zelf is een 160 x 68 pixel LCD touchscreen met een backlight voor het lezen in het donker, dat is geïnitieerd door het bedekken van het scherm met jouw hand.
De band houdt jouw stappen, slaap en beklommen trappen en voortdurend jouw hartslag bij. Daarnaast zal het de hoeveelheid werkzame minuten controleren, hoe stoelvast je bent en een gebrek aan beweging opbouwt op the Move bar.

Activiteit en sport

Het belangrijkste doel van de Vivosmart HR is fitness tracking. Door het swipen van jouw scherm update je jouw stappen, trappen beklommen, actieve minuten voor de week, verbrande calorieën, afgelegde afstand in de dag en jouw huidige hartslag.

Net als de Fitbit Charge HR, houdt de Garmin Vivosmart HR jouw hart de hele dag bij en geeft jouw hartslag in rust weer op het horloge. We waren ook onder de indruk van de nauwkeurigheid van de rust HR. Fitbit houdt je hartslag in rust in de app ook bij, maar de Garmin is een stuk nauwkeuriger.

Slaap is ook goed bij te houden en in tegenstelling tot de oorspronkelijke Vivosmart, zal de laatste versie jouw slaap automatisch bijhouden.

Smart meldingen op de Garmin Vivosmart HR

Garmin VivoSmart HR

Het toevoegen van SmartWatch meldingen is de belangrijkste manier waarop de Garmin Vivosmart HR zich kan onderscheiden van de Fitbit.

Elke push notificatie van jouw smartphone wordt gerepliceerd op de Garmin. Het gonst en toont de aard van de melding en een fragment van het bericht. Dat is bijvoorbeeld een enkele lijn van een Whatsapp-bericht.

De Vivosmart HR synchroniseert met de Garmin Connect app, die beschikbaar is voor zowel Android en iOS. Het is een van de meest complete ecosystemen die er zijn, zelfs als de herinrichting een beetje ingewikkeld is geworden.

De app

De app bestaat uit Snapshots, Leaderboard, Agenda, Nieuws Feed en Meer. Snapshots is jouw huidige dag. Veeg het scherm om te kijken naar alle verschillende dagelijkse statistieken. Om de geschiedenis van je stappen of slaap te zien, ga naar de betreffende snapshot en tik vervolgens op de grafiek voor een week overzicht. Je kunt je gegevens dan vergelijken met meer dan 7 dagen, 4 weken of 12 maanden.

Leaderboard geeft jouw voortgang ten opzichte van andere gebruikers. In Kalender kun je een lijst van al uw dagen zien en hoe actief je was. De stappen zie je in blauw, trainingen in het groen en verdiende badges in oranje. De News Feed laat je de gevolgde trainingen zien.

Levensduur batterij

Garmin geeft aan de batterij een vijfdaagse levensduur heeft.

Pluspunten Garmin Vivosmart HR

• Accurate stappentellen en slaap meting
• Nadruk op hartslag in rust
• Goede meldingen
• Sport tracking

Verbeterpunten Garmin Vivosmart HR

• Twijfelachtige live-hartslag nauwkeurigheid
• Verschrikkelijke trillingswaarschuwing
• Soms synchronisatie problemen
• Design

(Bron foto’s: garmin.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp