Skip to main content
  • Mijn profiel
Fitness GadgetsReviews

GRID Foam Roller: de beste of bekendste?

De Triggerpoint GRID Foam Roller is veruit één van de meest populaire foam rollers op de markt van vandaag en voor goede reden: dit ding is geweldig! Het merk Triggerpoint wordt algemeen erkend als het maken van uitstekende producten. Het wordt aanbevolen door fysiotherapeuten, massage therapeuten, chiropractors en sportartsen in het hele land.

Wat maakt de GRID Foam Roller anders?

GRID Foam Roller

Laten we eens kijken hoe de GRID aan zijn naam komt. De rol heeft in plaats van een gelijkmatig glad oppervlak, groeven over het gehele oppervlak van de rol, waardoor het een GRID (een raster) vormt. Wat dit effectief doet, is het creëren van zones van verschillende stevigheid en meerdere dichtheden over het oppervlak van de roller. Bij het rollen, kan je gebruik maken van deze verschillende zones om de druk van jouw myofasical massage te veranderen.

In tegenstelling tot conventionele rollen, die volledig van schuim zijn, is de kern van de GRID Foam roller hol. De holle kern is stijf, waardoor de rol tot maximaal 250 kg aan gewicht aankan op de meeste modellen. De kern wordt dan omringd door de gepatenteerde grid patroon EVA foam.

Unique selling points

De GRID Foam Roller heeft een paar unique selling points. De eerste is de duurzaamheid. Als je de rol vaak gebruikt zul je merken dat de meeste standaard foam rollers beginnen te slijten na herhaald gebruik. De GRID, dankzij de stijve kern, niet. Dus terwijl de hogere prijskaartje van de GRID intimiderend is, zal je waarschijnlijk jouw geld na verloop van tijd terug verdienen omdat je geen nieuwe rol om de zes maanden moet gaan kopen.

Maten

GRID Foam roller

De GRID Foam Roller is in verschillende maten verkrijgbaar, namelijk:
• De oorspronkelijke GRID is 33,02 cm lang
• De GRID 2.0 is 66,04cm lang
• De GRID mini komt op slechts 10,16 cm en een ultra-firm-versie,
• De GRID X heeft ook nog twee handmodel rollen: de GRID STK een 53,34 cm handmatige stok roller en de NANO een 16,51 cm voet roller.

Welke maat je wilt is een kwestie van persoonlijke voorkeur en gebruik. Een originele GRID is zeer draagbaar met zijn 33 cm. Je kunt het meenemen in jouw sporttas voordat je vertrekt naar een training of zelfs meenemen naar het werk.

Imitaties

De GRID is een goed rol en een van de meest populaire modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door die populariteit zijn er ook imitaties te koop. Er zijn tal van namaak rollers op de markt; als je een GRID koopt, zoek dan naar een gerenommeerde leverancier met goede recensies en controleer het triggerpoint logo.

Modellen

GRID Foam Roller

De GRID komt in een verscheidenheid aan modellen, die variëren in grootte en kleuren. De manier om de verschillende hardheden met grijpvlakken te onderscheiden, is te kijken naar de kleur van de binnenkern. GRID rollers met zwarte kernen hebben de standaard, matige stevigheid. De GRID X is extra stevig en is voorzien van een rode kern.

Conclusie

Over het geheel genomen is de GRID schuimroller een uitstekende all-around roller. Als je een zeer draagbare, van hoge kwaliteit, bijna onverwoestbaar rol wil, dan is de GRID zeker een aanrader. Het zal helpen om jouw pijnlijke spieren te verlichten en het herstel van de spieren bevorderen.

(Bron foto’s: the-grid-foam-roller.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp