Skip to main content
  • Mijn profiel
Fitness GadgetsReviewsWearables

Jaybird BlueBuds X2: voor liefhebbers van fitness!

De Jaybird BlueBuds X2 is een draadloze Bluetooth koptelefoon dat is ontworpen voor liefhebbers van fitness. De headset is de opvolger van de Jaybird BlueBuds X. De BlueBuds X is een van de hoogst gewaardeerde Bluetooth koptelefoons.

Het uitgangspunt is simpel; de X2 is een headset die in de eerste plaats is ontworpen om te worden gedragen tijdens het werk en niet in de weg te ztten. In dat streven hebben ze alle elektronica gebouwd binnen de luidspreker behuizingen, terwijl ook het zweetbestendig is en ontworpen om niet uit je oren te vallen terwijl je draait of springt.

Ontwerp

Jaybird BlueBuds X2

Het ontwerp van de X2 is bijna identiek aan die van de oorspronkelijke BlueBuds X. Het ongeveer twee voet lange dunne platte kabel is voorzien van luidsprekers aan beide zijden. Niet het eerste product dat dit ontwerp gebruikt. Toch zijn de ingenieurs erin geslaagd om zo veel elektronica in zo’n klein apparaat te plaatsen.

1e indruk Jaybird BlueBuds X2

Wanneer je de headset voor het eerst probeert op te zetten, realiseer je dat er geen markering voor de linkse en rechtse luidsprekers aanwezig is. Omdat de oordopjes zijn ontworpen om zowel in het oor en als over het oor te dragen en omdat de uitgangen naar binnen in een bepaalde hoek zijn gericht, moet je ze ronddraaien wanneer je van de ene naar de andere positie verplaatst. Dit resulteert in een onmiddellijk probleem. Het probleem is dat de kanalen niet schakelen als je de headset ondersteboven draagt. Pas wanneer je ze in het oor draagt, krijg je het juiste kanaal voor elk oor. Het is niet zo’n groot probleem als je naar muziek luistert, maar als je het gebruikt voor het bekijken van video’s met stereogeluid is soms ronduit verwarrend.

De koptelefoon is volledig gemaakt van plastic en is verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren. Ze zijn iets langer dan de meeste oordopjes, maar niet zo lang dat ze te veel van de zijkant van je hoofd uitsteken.

De rechter luidspreker heeft een flap op de rug met de microUSB-poort voor het opladen en een LED-status indicator. Daarnaast vind je op deze plek de afstandsbediening. Het heeft drie knoppen die verschillende functies kunnen doen.
Zoals eerder vermeld is de Jaybird BlueBuds X2 zweetbestendig maar niet waterdicht, dus je kunt het niet gebruiken in de regen of tijdens het zwemmen.

Geluidskwaliteit

Jaybird BlueBuds X2
Bluetooth koptelefoon en sport hoofdtelefoons zijn twee typen hoofdtelefoons, die niet bekend staan om hun geluidskwaliteit. De Jaybird BlueBuds X2 is echter een uitzondering hierop.

De X2 heeft een vrij goed gebalanceerd geluid, dat duidelijk meer gericht is op de helderheid dan alleen pompende bas. Het geluid is helder en luchtig, twee dingen die je niet verwacht van een Bluetooth koptelefoon en de bas is slank en strak. Het geluid is voorstander van een natuurlijke zang en instrumenten. De sound van instrumentele en klassieke muziek komen beter naar voren dan elektronische dance muziek of dubstep.

De oproep kwaliteit op de X2 is fatsoenlijk, ondanks de niet-ideale positie van de microfoon langs je oor.

Batterijduur

Het bedrijf beweert dat de batterij een levensduur van 8 uur heeft op basis van een volledige lading. De oortelefoon kan je opladen via een USB-adapter en het duurt ongeveer twee uur om het volledig op te laden. Tijdens het opladen is de koptelefoon uitgeschakeld en kan niet worden gebruikt.

Jaybird BlueBuds X2 prijs

Jaybird BlueBuds X2

De Jaybird BlueBuds X2 kost € 149,-.

Conclusie

De Jaybird BlueBuds X2 verdient qredits voor het feit dat het zo klein en nog steeds volledig functioneel is. De geluidskwaliteit is geweldig, de koptelefoon past goed, is zweet resistent en de levensduur van de batterij is fatsoenlijk gezien de omvang. Sommige zullen de bas een beetje weinig vinden, maar dat is iets dat gemakkelijk kan worden opgelost met een equalizer preset.

Het belangrijkste is dat de X2 niet alleen een goede Bluetooth koptelefoon is of goede sport oordopjes heeft, maar gewoon een goed koptelefoon in het algemeen is.

(Bron foto’s: jaybirdsport.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp