Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerSporthorlogeWearables

Withings Activité Pop: betaalbare tracker!

Withings Activité Pop ziet eruit als een horloge, voelt als een horloge en werkt als een horloge en dat is het punt. De Withings Activité Pop verbergt veel fitness functies voor het bijhouden in zijn modieuze frame.

Het horloge meet stappen, calorieën, slaap en het is volledig waterdicht, zodat je het aan kunt houden tijdens het zwemmen. Hoewel het horloge niet over geavanceerde functies beschikt voor het bijhouden van hartslag en GPS-bewaking, heeft de Withings Activité Pop een bepaalde chique stijl in plaats van alleen een geeky band op je pols.

Ontwerp

Withings Activité Pop

Je kan de Withings Activité Pop gemakkelijk verwarren met een normaal horloge. Het is simplistisch en modern, net als zijn ingetogen neef de Swatch. Het horloge lijkt op de originele Activité van 400 dollar, maar de belangrijkste verschillen tussen de twee zijn terug te vinden in het ontwerp: de Pop heeft een siliconen band, die dun voelt, maar comfortabel en gemakkelijk is om het op je pols te bevestigen. Het horloge zelf is gemaakt van PVD-gecoate metaal. Het apparaat is waterdicht tot 50 meter, dus je kunt ermee douchen en zwemmen zonder je zorgen te maken dat het horloge beschadigd raakt.

Deze constructie zorgt voor dat chique, minimalistische design. Maar je kunt echt het verschil zien wanneer de Pop naast de duurdere Activité ligt. Met een echt lederen horlogeband en een lichaam gemaakt van saffier en roestvrij staal, het Activité heeft de “Swiss-made” stempel van goedkeuring, terwijl de Pop dat niet heeft.

App Withings Activité Pop

Withings Activité Pop

Withings heeft een app genaamd “Healthmate”, voor al haar gezondheid en wellness-producten. Het is makkelijk te gebruiken, met grote lettertypes en een gewaagd grijs, oranje, blauw en roze kleurenschema.

Het Healthmate startscherm toont aan de bovenkant van de tijdlijn jouw activiteiten, met inbegrip van het aantal stappen die jij hebt genomen en het percentage van het doel dat jij al hebt bereikt voor die dag. Scrollen toont jou een plusteken om jouw gewicht, hartslag en bloeddruk af te kunnen lezen en jouw meest recente record gewicht toe te voegen.

Naar rechts swipen brengt jou in de menu van de app, met de vier andere hoofdpagina’s: Dashboard, Leaderboard, Profile en Herinneringen. Dashboard is net als de home page Timeline, met speciale widgets voor elke stat die je rond kunt verplaatsen naar jouw voorkeur. Leaderboard is waar jij kunt koppelen met vrienden die een Withings product hebben om hun statistieken in te zien en te concurreren. Profile is waar jij jouw persoonlijke instellingen kunt bewerken en een foto van jezelf kunt toevoegen.

Herinneringen is de pagina waar dingen interessant worden. Hier kun je de app instellen om jou te herinneren aan gezonde gewoontes in een bepaalde tijd op bepaalde dagen. De herinneringen zijn onderverdeeld in categorieën: gewicht, activiteit, hart en slapen. Elke herinnering legt uit waarom het belangrijk is en wanneer of hoe vaak moet je het doen.

Batterijduur

Withings Activité Pop

De Activité Pop draait op een coin-cell batterij en het bedrijf belooft tot batterij levensduur van acht maanden. Het is hetzelfde type batterij dat de Misfit Flash en de Jawbone Up Move gebruikt en bespaart u de moeite van het opladen.

Conclusie

Subtiel, maar effectief is Withings geslaagd om een stevige activiteit tracker te fuseren met een aantrekkelijke horloge. De Activité Pop volgt stappen en slapen nauwkeurig en zijn nuttige herinneringen kunnen jou helpen betere gewoontes aan te nemen. Fijn is de alarmfunctie en het feit dat dit apparaat volledig waterdicht is, maar de synchronisatie met telefoon moet veel sneller.

De Withings Activité Pop is niet de activiteiten tracker voor intensieve sporters. Het is voor degenen die stijlbewust zijn, nieuwsgierig over hoeveel ze bewegen en die gezondere gewoontes willen ontwikkelen.

(Bron foto’s: withings.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp