Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness GadgetsWearables

Mira Fitness Tracker: iets moois voor de dames?

Fitness trackers hebben vele functies en sensoren tegenwoordig, maar weinigen van hen zien er daadwerkelijk goed uit op jouw pols zoals de Mira.

Het is een activiteiten tracker ontworpen als een sieraad, waaruit blijkt dat tech en stijl naast elkaar kunnen bestaan. Fashionistas over de hele wereld kunnen nu de stappen, calorieën, afstand en geklommen trappen volgen met behulp van Mira. Maar het is meer dan alleen een mooi sieraad.

Ontwerp

Mira 5

Mira is duidelijk een fitness tracker gericht op vrouwen. Het is gemaakt van een enkel stuk van chirurgische precisie roestvrije staal dat je om jouw pols haakt. Het ziet er niet alleen als een dure sieraad, het voelt ook zo. Het weegt 57,60 gram.

De ovale-tracking module zit aan de bovenkant van jouw pols en heeft een display dat alleen oplicht als je licht aan twee kanten knijpen. De sensor kan je uit de armband poppen, zodat je het kunt bevestigen aan je shirt of BH-band.

De band is niet instelbaar (net iets buigbaar), dus de Mira is verkrijgbaar in drie maten. Alle Mira modellen zijn spatwaterdicht, maar ga niet een duik in het zwembad nemen met deze armband aan.

Prestaties

Mira traceert stappen nauwkeurig. Het scherm is zeer responsief, het licht op op de zachtste aanraking met jouw duim en wijsvinger. Om meerdere dagen van data volledig te synchroniseren duurde het nooit meer dan 15 seconden, wat vrij snel is.

Een nadeel van Mira is dat het slapen niet meet, zoals de Fitbit Charge HR en de Withings Activite Pop doen. Ook kan Mira op dit moment niet syncen op apps van derden, terwijl Fitbit en Withings dit wel kunnen.

My Mira App

Mira

De app is netjes en minimalistisch. De My Mira app is beschikbaar voor iOS en voor Android-apparaten.

Boost

Aan de onderkant van de homepage, vraagt de app of je inspiratie nodig en dit is waar Boost je bij gaat helpen. Boost zijn kleine lekkernijen van de gezondheid en fitness kennis, die Mira je geeft om gemotiveerd te blijven. En om jezelf elke dag meer te kunnen pushen.

Deze weetjes zijn op een zodanige manier geformuleerd dat het lijkt alsof een vriend in plaats van jouw telefoon, jou advies aan het geven is. Bijvoorbeeld: “Ren voor 12 minuten en je verbrandt 125 calorieën. Dat zijn slechts ongeveer 4 nummers op jouw afspeellijst. Het zal voorbij zijn voordat je het weet.”

Batterijduur

Mira

De tracker duurde zes dagen voor bijna leeg. Dat is beter dan de vier dagen batterijduur van de Fitbit Charge HR, maar niet zo goed als de acht maanden batterijduur van de Withings Activite Pop.

Conclusie

Mira is niet een doe-alles fitness tracker, maar het doet wat het beoogt te doen. Het is een mooi sieraad dat stappen, afstand, calorieën en geklommen trappen meet.

Moeders zullen genieten van Mira, maar ook jongere vrouwen die een modieuze apparaat willen dat ze een momentopname van hun dagelijkse activiteiten geeft. Voor degenen die een apparaat willen dat is meer fitness- en workout georiënteerd is, is de Fitbit Charge HR de beste keuze. De belangrijkste doel van Mira is niet aan jou om te vormen tot een marathonloper, maar om jou te helpen een beetje actiever te worden dan de dagen ervoor.

Plus punten

• Elegant design
• Nette en makkelijk te gebruiken app
• Boost bieden motivatie
• Lange levensduur van de batterij

Verbeter punten

• Geen hartslagmeter
• Mist slaap meting
• Geen derden app-integratie

(Bron foto’s: mymirafit.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp