Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerNikeWearables

Nike Fuelband SE: beter dan zijn voorganger?

By 29 mei 2016februari 18th, 2021No Comments

Het belangrijkste voordeel van Nike FuelBand SE is de sterk verbeterde levensduur van de batterij ten opzichte van zijn voorganger. Als het gaat om de fysieke hardware, is het uiterlijk nauwelijks veranderd sinds 2012, met uitzondering van drie nieuwe kleuren. De fitness- en tracking mogelijkheden zijn ook niet veranderd.

Ontwerp

Nike Fuelband SE

De Nike FuelBand SE heeft geen wereldschokkende veranderingen ten opzichte van zijn voorganger te bieden, maar het ontwerp, een langere levensduur van de batterij en betere sociale features zorgen ervoor dat het een solide keuze blijft tussen de vele fitness trackers.

De Nike FuelBand SE weegt, voelt en ziet er bijna identiek aan de 2012 editie. Nike vindt het huidige ontwerp solide, dus waarom knoeien met het?

In tegenstelling tot rivaal fitness trackers, heeft de Fuelband niet een flexibele rubberachtig horlogeband. Het is meer als een armband. In de Nike FuelBand SE huisvest ook dezelfde 100-dot LED display als het origineel, maar notificaties en opties menu’s zijn sneller af te lezen dan zijn voorganger. Afhankelijk van het omgevingslicht past de helderheid zich automatisch aan. Gezien de matte afwerking van de band is er geen reflectie, wat betekent dat het scherm in het volle daglicht zonder problemen af te lezen is.

Sessions en Hours functies

In termen van pure functionaliteit zijn de twee grootste veranderingen aan de FuelBand de Sessions en Hours functies. Door middel van een update kunnen deze beide functionaliteiten ook op het ouder model kan worden ingeschakeld.

De Hours functie blijft optioneel. Maar als het eenmaal is ingeschakeld, zal het automatisch voor het einde van elk uur jou herinneren om jouw bureau te verlaten en iets te doen om te jouw Fuel puntentotaal te boosten. Het is niet een enorme uitdaging: Je moet vijf Fuel punten elke minuut halen gedurende vijf minuten voor “Win het Uur.”

De tweede nieuwe functie, Sessions, wordt geactiveerd door de fysieke knop van de band in te drukken, totdat op de LED dot-display “start” gaat knipperen. Een volgende tap zal de band in een drie seconden aftelmodus plaatsen. Nike geeft niet specifiek aan wat de Session functie volbrengt. Is het gewoon een manier om “verdelers” tussen activiteit en non-activiteit toe te voegen?

Nike FuelBand SE app

Nike Fuelband SE

De app berekent jouw dagelijkse gemiddelde en vergelijkt jouw activiteiten tegen eerdere activiteiten. Je kunt bladeren door en initiëren van nieuwe Sessions en jouw inspanningen vergelijken met jouw vrienden en groepen. Daarnaast kan je hier jouw FuelBand instellingen aanpassen.

Conclusie

Grootste verbetering van de FuelBand SE is de levensduur van de batterij, hoewel de nieuwe software functies nog meer manieren toevoegen om te controleren hoe actief je bent en hopelijk jou kunnen verbeteren. De Nike FuelBand SE blinkt uit om niet-noodzakelijke sportievelingen meer aandacht te laten besteden aan wat ze doen of wat ze moeten doen en daarnaast ziet de band er stijlvol uit.

Plus punten

• Fatsoenlijke levensduur van de batterij
• Slank ontwerp
• Verbinding met jouw Facebook-vrienden lijst

Verbeterpunten

• Nog steeds geen Android-app
• Niet gericht op fitness geeks
• Zinloos slaapcontrole functie

(Bron foto’s: nike.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp