Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness GadgetsWearables

KidFit Activity Tracker voor kinderen!

De KidFit Activity Tracker kan het makkelijker maken om jouw kind te motiveren om meer te bewegen. Statistieken zeggen dat steeds meer kinderen veel tijd besteden aan computers en iPads en steeds minder gaan bewegen. Fitness trackers voor volwassenen worden goed verkocht, omdat meer mensen het voordeel van zo’n tracker zien. Waarom gebruiken kinderen dit dan niet?

Jong geleerd

Het is slim om vroeg te beginnen om de jongeren zich bewust te maken van hoeveel ze bewegen en het opbouwen van gezonde gewoonten. Rennen, springen en bewegen met kinderen is leuk!

Er zijn slechts een paar activiteiten trackers voor kinderen op de markt. De meest interessante is KidFit van X-Doria. X-Doria verkoopt over het algemeen smartphone covers en accessoires, maar verkoopt nu ook deze gadget voor kinderen.

Kenmerken en design

KidFit Activity Tracker

De KidFit Activity and slaap tracker is een low-cost draagbare horloge voor kinderen van 5-13 jaar oud. Het is ontworpen als een siliconen polsbandje met een ‘one size fits all’ snap band functionaliteit.

Het wordt geleverd in vier verschillende kleuren: blauw, roze, zwart en geel. Het ontwerp past kinderen heel goed en lijkt een beetje op een stevige, serieuze speelgoed.De tracker stuk zelf kan worden verwijderd uit de band voor het opladen met een USB-kabel.

Op de top van het apparaat is een knop naast een kleine display met een LED-indicator. Als de tracker activiteit opneemt dan zie je een groen lampje, als het synchroniseert blauw en als hij zich oplaad rood. Als het lampje oranje is, betekent slaap registreert. Dat is een keurige eigenschap voor een goedkope gadget als deze Leuk om te weten:

De band is spatwaterdicht wat betekent lopen in de regen of lopen door verneveld water geen problemen oplevert. Maar het is niet volledig waterdicht, zodat het niet kan worden ondergedompeld in water.

Puntensysteem KidFit Activity Tracker

KidFit Activity Tracker

In plaats van hoeveel stappen je hebt genomen, hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoeveel km je liep, zoals bij gewone trackers, heeft KidFit een puntensysteem op basis van individueel in te stellen doelen voor elk kind. Het is duidelijk dat het apparaat stappen en afstand als een stappenteller meet, maar de schaal is gemakkelijker te begrijpen.

Wanneer de puntenmeter 100 punten bereikt, wordt de doelstelling voor die dag bereikt en jouw kind kan een afgesproken beloning te krijgen. De doelen, punten en andere informatie worden bekeken en veranderd in de smartphone of tablet app.

Conclusie

Er zijn slechts een paar activiteiten trackers voor kinderen op de markt. Onder de weinige trackers die er zijn, is de KidFit Activity Tracker een van de beste gezien het ontwerp en de functionaliteiten. Er zijn meldingen van verschillende problemen, zoals dat ze oncomfortabel zijn om te dragen en dat het niet goed oplaad. Maar omdat het een low-cost-apparaat voor kinderen is, neem je dit maar op de koop toe.

De KidFit Activity Tracker is ook een geweldig idee als verjaardagscadeau voor kinderen vanwege zijn betaalbare prijs.

Plus punten
• Prijs
• functionaliteit
• Eenvoudig ontwerp voor kinderen
• Gemakkelijk aan te brengen
• Niveau van plezier
• Voor iOS en Android beschikbaar

Verbeterpunten
• Moet verbinding maken met smart device om doelen te zien
• Niet volledig waterdicht

(Bron foto’s: xdorialife.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp