Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness trackerPebbleWearables

Pebble Time: een geeky smartwatch!

By 15 mei 2016februari 18th, 2021No Comments

Is de nieuwe Pebble Time het antwoord op volgende smartwatch vragen?
Hebben we ze nodig? Waar zijn ze voor? Hoeveel moet ze kosten?

Het is een antwoord en een optie waard te overwegen voor iedereen die op zoek is naar een smartwatch, maar Pebble worstelt om van haar geeky imago af te komen.

Geeky ontwerp

De Pebble ziet er beter in het echte leven uit dan de foto’s die je online hebt gezien. Het zwarte model is een beetje saai, maar zal onder pak met mouwen netjes uitzien.

Met een roestvrij stalen ring behoudt de doriginele Pebble een speelgoed-achtige charme, maar blijft toch unisex. Het horloge is erg licht, 42,5 g inclusief de standaard riem, 20% dunner naar 9,5mm en het nieuwe licht gebogen lichaam helpt bij om het comfortabel op de pols te dragen.

Elke 22mm horlogeband past op de Pebble Time en een nieuwe snel ontgrendelmechanisme (een pin die je moet schuiven) betekent dat het omwisselen van Pebble riem naar Pebble riem slechts tien seconden duur.

Tijdlijn en UI

Pebble Time

Er zijn op dit moment slechts 13 Timeline apps in de Pebble app store te vinden, zoals Swarm door Foursquare, fitness en slaap app door Morpheuz en Battery + door Batterij manager die alle Push waarschuwingen doorsturen naar jouw aanstaande Timeline.

De Pebble Time is compatibel met IOS en Android. De nieuwe toevoeging van voice antwoorden zullen alleen werken met Gmail op de iPhone ten opzichte van een heleboel apps op Android.

Het werkt verrassend goed met reacties op WhatsApp en Facebook-berichten, die worden meestal nauwkeurig gedetecteerd.

Pebble Time apps

Een voordeel van de nieuwe kleur e-paper scherm is dat je het horlogescherm kan versieren in een stijlvolle Mondriaan stijl tot Donkey Kong stijl. Pebble heeft ook het limiet voor het aantal horlogeschermen en apps verwijderd, zodat je zelf een heleboel kan toevoegen aan de Pebble iOS of Android-app om te ruilen of binnen te halen.

Als je geïnteresseerd bent in fitness bent, is het de moeite waard om jouw Pebble Tim app te met Pebble Health. Anders ondersteunt MisFit Pebble en de Jawbone UP platform doet dat ook.

Pebble Gezondheid

Pebble Time

De nieuwste toevoeging aan Pebble’s lijst met functies is Pebble Gezondheid, die activiteiten en slaap volgen meet voor de Pebble Time, Time Staal en Time Round.

De slaap tracking is indrukwekkend nauwkeurig. Daarnaast krijg je door middel van gele lijnen op staafdiagrammen te zien hoeveel stappen je meestal hebt gemaakt gedurende de dag. Heel slim en het kan je motiveren om meer te bewegen.

Je ziet alles over vier schermen in de Health app op het horloge zelf. Middels automatische pinnen eenmaal per dag op je Timeline zie je voor de slaap en de activiteiten samenvattingen.

Batterij

Pebble Time belooft een 7 dagen levensduur.

De levensduur van de batterij is zeker een reden om de Pebble Time verkiezen boven Android Wear horloges en zelfs sommige andere fitness trackers.

Conlusie

Plus punten:
• Lange levensduur gbatterij (voor een SmartWatch)
• Betrouwbaar voor waarschuwingen
• iOS en Android-compatibel
• goede prijs

Verbeterpunten:
• Meer kwaliteit apps aanbieden
• Scherm kan lastig zijn om te lezen
• Beperkte mogelijkheden

(Bron foto’s: pebble.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp