Skip to main content
  • Mijn profiel

De TomTom Spark is het nieuwste model op het gebied van fitness gerichte horloges van TomTom. Toen meer dan 2 jaar geleden de TomTom Runner en TomTom Multi-Sport GPS-horloges op de markt kwam, hebben ze niet echt de tech of fitness enthousiastelingen warm kunnen maken.

Dat veranderde met de komst van de TomTom Runner Cardio in 2014. Dankzij een aantal unieke fitness features, speelde TomTom zich weer in de kijkers. De Runner Cardio was één van de eerste smartwatches die optische hartslagmeting (HRM) had, zodat je niet alleen ter plaatse metingen moest uitvoeren zoals veel van haar concurrenten. Dit maakte het een veel meer gewilde apparaat voor iedereen die serieus met fitness bezig was.

Nu 18 maanden verder komt TomTom met de TomTom Spark, een vriendelijker ogend en slanker model dat is gebaseerd op dezelfde functies die de Cardio Runner groot heeft gemaakt.

Ontwerp

TomTom Spark

De TomTom Spark heeft een meer subtiele ontwerp in vergelijking met de vorige horloges van het bedrijf, met name de opzichtige rood en wit van de TomTom Cardio die eraan voorafging. De Spark is ook veel slanker dan zijn voorganger, zodat je het niet eens merkt als je de horloge dag en nacht om hebt.

De rubberen band betekent dat het super comfortabel is om het voor lange periodes te dragen en de dubbele tand sluiting zorgt ervoor dat het nooit eraf valt tijdens het hardlopen of trekken van een sprint of zwemmen of fietsen of … de lijst gaat maar door.

Belangrijkste kenmerken TomTom Spark

Als jouw idee van trainen meer dan alleen een blokje om hardlopen is, zal je blij zijn dat de Spark multi-sport-tracking mogelijkheden biedt. Fietsen, zwemmen, op de loopband lopen, sportschool activiteit of freestyle activiteiten kunnen worden gemeten en vervolgens worden gesynchroniseerd met een smartphone of PC voor het analyseren en archiveren via TomTom’s MySports website.

Wat belangrijk is om te weten, is dat er eigenlijk vier verschillende versies van de Spark beschikbaar zijn met iets andere kenmerken. Alle modellen zijn voorzien van de multi-sport-tracking met GPS. Het goedkoopste Spark model op de webiste van TomTom kost € 149. De TomTom Spark Cardio kost € 199,- net zoals de TomTom Spark Muziek. Het duurste model de TomTom Spark Cardio + Muziek kost € 249,-.

Er is geen optie om smartphone meldingen te synchroniseren met de Spark, wat tegenwoordig inmens populair is. Het horloge is namelijk gericht op fitness fanaten die zich focussen op hun workouts.

Muziek

TomTom Spark

Eén van de belangrijkste unique selling points (als je de muziek versie wilt) is de mogelijkheid om muziek op te slaan en direct af te spelen, zodat je jouw telefoon of MP3-speler niet nodig hebt om mee te sjouwen.

Hardware specificaties

Pedometer: Ja
Hartritmemonitor: Ja
GPS: Ja
Display: Ja (LCD)
Waterbestendig: Ja
Draadloos: Ja, via Bluetooth
Batterijduur: Activiteit volgen: Tot 3 weken, GPS: tot 11 uur

Conclusie

Met een slanker ontwerp en nauwkeurigere en snellere hartslag meting dan voorgaande modellen en de toevoeging van Bluetooth audio afspelen, is de TomTom Spark een sporthorloge met goede features.

De TomTom Spark is een grote kanshebber op de draagbare markt voor degenen die zich willen concentreren op hun fitness doelen en niet willen laten zien wat voor verbazingwekkende dingen ze kunnen doen met hun horloge.

(Bron foto’s: tomtom.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp