Skip to main content
  • Mijn profiel

De Microsoft Band 2 is een smartwatch, dat ook echt een activiteiten tracker is. Een smartwatch vinden dat echt een activiteiten tracker is, is namelijk beperkt, uniek en geweldig om te hebben. De Microsoft Band 2 is een activiteiten tracker, smartwatch, slaaphulp, hartslagmeter, voorzien van GPS en nog veel meer.

Uniek in zijn soort?

Microsoft Band 2

De Band 2 is een tweede generatie draagbare fitness band van Microsoft. Een polsbandje en smartwatch in een product, dat bedoeld is om jou gezonder en productiever te maken. Het is een belangrijk product voor Microsoft, omdat het de bedoeling is om de Band in een platform te positioneren, in de hoop dat partners aan boord zullen komen om zo verder te bouwen aan andere Microsoft wearables. Maar het is ook belangrijk voor wearables in het algemeen.

Het is niet zomaar een SmartWatch op je pols, noch is het een domme activiteiten tracker. De Band 2 is namelijk een apparaat dat smartphone gebruik verbetert, terwijl zodat u meer aanwezig zijn in uw omgeving. En het is een GPS fitness tracker die je helpt om jouw atletische prestaties te verbeteren en alle factoren die jouw algehele gezondheid kunnen beïnvloeden te verbeteren. Ten slotte kun je jouw inkomende berichten controleren en erop reageren vanaf jouw pols. Of je kunt het dragen als een “domme” horloge.

Prijs Microsoft Band 2

Microsoft Band 2

De Microsoft Band 2 is vooralsnog alleen in Amerika te koop en kost nu 175 dollar.
Er zijn veel GPS sportieve horloges zoals de TomTom Multi-Sport Cardio. Dit horloge kost hetzelfde als de Microsoft Band 2, maar heeft niet dezelfde functionaliteiten. De Band 2 kan alles wat de Cardio kan en een hele hoop meer. Hetzelfde geldt voor de Fitbit Surge , die momenteel het vlaggenschip is van Fitbit op het gebied van activiteiten tracker. Dit apparaat kost ook 249 dollar en heeft een ingebouwde GPS. Maar heeft geen enkele van de smartwatch kenmerken van de Band 2.

Natuurlijk kun je een Fitbit, een Misfit , een Jawbone of een van de andere pure activiteiten trackers voor veel minder geld aanschaffen dan de Band 2. Soms heb je ze als in de prijsklasse van 50 dollar. Deze gadgets (zoals de Apple Watch) hebben geen GPS, maar meten stappen. En als je het simpel wilt houden qua tracking, is 175 dollar voor een Band 2 qua prijs wat aan de hoge kant.

Design

Microsoft Band 2

Het grootste kritiek op de oorspronkelijke Microsoft Band was het ontwerp en de bouw. En de kritiek was gerechtvaardigd. De band was onhandig en oncomfortabel om te dragen. En het zag eruit als een peuter’s idee van een mode-apparaat.

De nieuwe Microsoft Band blijft groot en chunky voor een domme polsbandje, maar is relatief discreet voor een smartwatch.

Microsoft zegt dat de Band 2 is ontworpen om te worden gedragen, hetzij als een horloge op de bovenkant van je pols of als een polsband met het scherm aan de binnenkant van je arm. Net als bij de eerste band het moeilijk kan zijn om een brievenbus scherm dat loopt over je pols te lezen. Je leest altijd ondersteboven, tenzij je de Band 2 op zijn kop naar beneden draagt.

Specificaties

• Corning Gorilla Glass 3, AMOLED-scherm, 32 x 12.8mm, 320 x 128 resolutie, 255 ppi
• Li-polymeer batterij
• Beweerde levensduur van de batterij: 48 uur
• Optische hartslagsensor, 3-assige versnellingsmeter, gyrometer, GPS, Ambient lichtsensor, Skin temperatuursensor, UV-sensor, capacitieve sensor, galvanische huid reactie, microfoon, Barometer
• Haptische trillingen motor
• Bluetooth 4.0 LE
• USB-oplaadkabel
• Compatibel met de iPhone, Android Windows Phone

Conclusie

De Band 2 heeft een goede prijs. De combinatie van sensoren en functies zijn veel groter dan elk vergelijkbaar product met dezefde prijs. Als je op zoek bent naar een GPS horloge omdat je een hardloper of fietser bent, is het een goed product tegen een scherpe prijs.
(Bron foto’s: microsoft.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp