Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerSamsungSmartwatchWearables

Samsung Gear S2 Smartwatch

By 6 mei 2016februari 18th, 2021No Comments

De Samsung Gear S2 is een circulaire smartwatch en het is het eerste horloge in zijn soort van Samsung. Deze smartwatch volgt in de voetsporen van andere ronde smartwatches zoals de Moto 360 en meer recentelijk het Huawei horloge.

Ontwerp en bouw

De Samsung Gear S2 komt in twee versies, de standaard Gear S2 en één voor degenen onder ons die van een klassieke horloge look houden Gear S2 Classic. Samsung zegt dat de smartwatch is bedoeld voor diegenen die liever een meer tijdloos design willen.

Op de pols voelt de Gear S2 behoorlijk licht en comfortabel aan om te dragen. De echte schoonheid van het ontwerp van de S2 komt niet met de ronde display zelf, maar aan de rand van het horloge. In plaats van direct interactie met het scherm van de Gear S2, hebben gebruikers de mogelijkheid om met behulp van de roterende horloge ring door de verschillende menu’s en apps van de SmartWatch te scrollen. Natuurlijk hebben gebruikers de vrijheid om direct vrij te tikken en te vegen van de wijzerplaat, maar dit is niet hoe Samsung het bedoeld heeft om het apparaat te gebruiken.

Hardware

Samsung Gear S2

De Samsung Gear S2 beschikt over een 1GHz Exynos 3250-processor in combinatie met 512 MB RAM geheugen, samen met 4 GB on-board opslag, die een vrij responsieve ervaring biedt, en we hadden geen vertraging ondervindt tijdens onze tijd met het horloge. Het heeft ook een IP68 rating, die zijn stof- en waterbestendig tot op zekere hoogte betekent en jouw horloge zal het zeker overleven als je wordt overvallen door een regenbui .

De Gear S2 beschikt niet alleen over Bluetooth, maar ook over NFC en Wi-Fi-mogelijkheden. Wi-Fi-connectiviteit is bijzonder indrukwekkend, omdat het gebruikers toestaat om de smartwatch te gebruiken ook wanneer deze niet is aangesloten op jouw telefoon wanneer je thuis, op werk, of waar dan ook met Wi-Fi verbonden bent.

Software

Samsung maakt gebruik van haar eigen aangepaste ronde UX met de Gear S2, die goed werkt met de hardware en de algehele vormgeving. Het horloge is makkelijk te gebruiken, maar het vereist wel een beetje een leercurve om te leren wat alle knoppen doen en op welke manier jij de ring moet draaien.

De Gear app is waar je de lay-out van apps kunt aanpassen op jouw horloge. Pas bijvoorbeeld de wijzerplaat zelf, samen met een aantal andere instellingen. Het is ook de plaats waar je kunt bladeren om apps te installeren op jouw horloge.

Prijs

Samsung Gear S2

Op de webshop van Samsung kom je de Gear S2 tegen voor € 349,99. Voor de liefhebbers van de klassieke horloge kost de Gear S2 Classic voor € 479,99.

Specificaties Samsung Gear S2

• 42.3 x 49.8 x 11.4 mm
• Wi-Fi, Bluetooth and NFC connectiviteit
• Circulaire horloge met Gorilla Glass 3
• 1.2 inch 360×360 AMOLED display
• Hartslagmeter
• 1GHz Exynos 3250
• 512MB RAM geheugen
• 4GB opslag
• 250mAh batterij
• IP68 weerstand meting
• Circulaire UI

Conclusie

Samsung Gear S2

De Samsung S2 Gear is een slanke smartwatch met een aantrekkelijk design. Het biedt vrij standaard smartwatch functies zoals fitness tracking, maar bevat ook een aantal nogal interessante functies, waaronder een draaibare ring dat wordt gebruikt voor het navigeren van de UI en verbeterde app mogelijkheden.

In deze prijsklasse zijn er behoorlijk wat concurrenten, dus voor welke smartwatch ga jij?

(bron foto’s: samsung.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp