Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness tracker

Strava: een handige sport app voor?

By 1 mei 2016februari 18th, 2021No Comments

Strava is een app voor hardlopers, fietsfanaten en voor andere buiten of binnen sporten. Momenteel hebben hardlopers, fietsers en andere outdoor of indoor types hebben een scala aan apps en apparaten die ze kunnen gebruiken om hun activiteiten te traceren zoals bij het lopen van marathons of een intense berg fietstraining.

Een van de beste apps voor competatieve sportievelingen is Strava. Of je nou tegen jezelf concurreert om je beste tijd te verslaan of kijkt naar de lange lijst van vreemden die het veel beter dan jou hebben gedaan op de hevige bergop stuk van jouw favoriete route, Strava brengt de concurrentie mogelijkheden goed op gang. Dit is een fantastische app om te downloaden als je hunkert om jezelf continue uit te dagen.

Aan de andere kant, als jij liever jouw tempo qua tijd voor jezelf houdt, is dit waarschijnlijk een app die je beter kunt vermijden. Je zou meer tijd besteden dan het waard is om alle zichtbare publiekelijke functies uit te schakelen.

Strava

App

Strava had vroeger twee apps namelijk een voor hardlopen en een voor fietsen , maar ze zijn afgestapt van dat model en samengevoegd tot één ervaring. Het zetten van hardlopen en fietsen side-by-side in Strava zinvol. Andere fitness-apps doen hetzelfde al, hoewel het niet vaak zo wordt gecommuniceerd. Bijvoorbeeld op basis van de volgende naam, zou je denken dat MapMyRun alleen voor het hardlopen is. Maar in feite kan je aangeven of je aan het hardlopen, wandelen, fietsen, wandelen bent, of een andere activiteit voordat je begint.

Wanneer je een loop of een fietsritje in Strava start op de app en gebruik maakt van jouw iPhone locatiegegevens zal jouw route in kaart worden gebracht en jouw tempo worden bijgehouden. De app schat ook het aantal verbrande calorieën en registreert de totale afgelegde kilometers, hoogteverschil, de totale tijd, snelheid uitgezet over afstand, gemiddelde snelheid, maximale snelheid en hartslag als je een compatibele hartslagmeter draagt. Al deze functies zijn een essentieel onderdeel van elke app voor
hardlopen of fietsen.

Concurrentie

Strava

Strava’s verschil is dat de nadruk ligt op concurrentie. Naast de samenvatting van jouw tempo, afstand, etc., zie je ook een trofee en een score. Tik op een trofee of score en je zal een lijst van de verschillende segmenten op jouw route laten zien om jou te vertellen hoe snel je het voltooid hebt ten opzichte van andere Strava gebruikers. Als je de app gebruikt tijdens het hardlopen of fietsen langs dezelfde route, zal Strava jou ook vertellen wanneer jij jouw eigen beste tijd verslaat.

Strava premium account

Met een optionele premium account (€5,49 per maand of €54,99 per jaar), kan je deze leaderboards nog meer aanpassen door leeftijd en gewicht in te voeren. Premium leden krijgen ook doel tracking, waarvan ik denk dat dat moet worden opgenomen in gratis app versie evenals een aantal andere geavanceerde analysetools.

Leuke dienst

Strava

Strava kan een leuke dienst zijn voor het loggen van jouw loop- en fietstochten en dan zien hoe goed (of slecht) je snelheden zijn in vergelijking met die van andere gebruikers. Als de concurrentie niet jouw ding is en je liever jouw activiteiten privé houdt, verspillen je tijd dan niet aan Strava. In plaats daarvan kan je liever een andere app kiezen, bijvoorbeeld die van Runtastic Pro of Cyclemeter.

Als je het graag wil uitproberen dan kan je deze app kan je downloaden in de app store van Apple door te zoeken naar “Strava”.

(Bron foto’s: strava.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp