Skip to main content
  • Mijn profiel
FeaturedJawboneReviewsWearables

Jawbone UP2: betaalbaar en goed!

De Jawbone UP2 is een van de vele wearables die momenteel verkrijgbaar zijn. Omdat er zo veel varianten zijn, hebben wij gekozen om de Jawbone UP2 onder de loep te nemen.

Wat kan je met de Jawbone UP2?

jawbone up2
De Jawbone UP2 is een eenvoudige wearable met weinig poespas. Het heeft geen sensor voor het meten van de hartslag en geen ingebouwde GPS ontvanger en kan geen meldingen van je telefoon aangeven op een display.

De Jawbone UP2 kan je het aantal stappen welke je dagelijks neemt tellen, de afstand welke je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrand bijhouden. Ook jouw slaapritme kan je bijhouden met de UP2. De laatste versie van de Jawbone UP2 doet dit automatisch. Een minpunt van de UP2 is dat het soms wel moeite heeft om te bepalen of je aan het slapen bent of dat je nog wakker ligt. Dit komt omdat er geen optische hartslagmeter aan de band zit. Metingen worden gedaan op basis van de bewegingen van de pols.

Je kan de Jawbone UP2 gebruiken om gewekt te worden. De band geeft een subtiele vibratie om je te wekken, wat een prettige manier is om wakker te worden. Het mooie is dat je de UP2 zo in kan stellen dat je gewekt wordt in de periode dat je licht ligt te slapen. Gewekt worden in een periode dat je licht aan het slapen bent, zorgt ervoor dat je veel opgewekter wakker wordt.

De software en hardware

jawbone up2
Het is de software welke een activiteiten tracker maakt of breekt. Bij Jawbone zit het met de software wel goed, zoals we van de Jawbone gewend zijn. De Jawbone Up App is en blijft naar onze mening de beste fitness software die er is. De app werkt soepel en snel en geeft je een hoop tools, welke je kan gebruiken als ondersteuning voor een gezondere leefstijl.

Behalve het bijhouden van je activiteiten kan je met de Up App je eten, drinken en stemming bijhouden. Na een paar dagen de Up App gebruikt te hebben krijg je coaching tips en feedback op jouw activiteiten. Je wordt uitgedaagd meer te gaan lopen dan je in de voorgaande dagen hebt gedaan. Ook op het gebied van je voeding, hydratatie en slaap word je uitgedaagd.

De Up App geeft ook aan welke voeding gezond voor je is. Wil je alles weten over gezonde voeding? Kijk eens op happyhealthy.nl, hier vindt je alles voor een gezond en slank lichaam.

Het design

jawbone up2
De Jawbone UP2 is een slanke lichtgewicht en waterbestendig, maar niet waterdicht. Het leuke van de UP2 is dat het niet uitmaakt hoe je hem draagt. Je kan de UP2 ook ondersteboven dragen, hierdoor valt het niet meer op dat je een fitness tracker draagt. Het lijkt dan op een modern armbandje met een hip design.

De UP2 heeft geen display, alle informatie wordt via de Up App op de smartphone uitgelezen. Het voordeel hiervan is dat de UP2 zo klein en licht is. De Jawbone UP2 heeft wel drie ingebouwde LED lichtjes welke een bepaalde status kunnen aangeven. Het rode icoon geeft bijvoorbeeld aan dat de Jawbone UP2 actief in de dagmodus aan het tracken is.

Prijs

De adviesprijs van de laatste versie van de Jawbone UP2 is momenteel 119 euro.

Conclusie

Met de Jawbone UP2 krijg je waar voor je geld. De Jawbone UP2 is met een adviesprijs van 119 euro niet duur, maar ook niet de goedkoopste in zijn klasse. Daar staat tegenover dat de Jawbone UP2 het bijhouden van jouw activiteiten doet als geen ander in zijn klasse en de Up App een van de beste is. De metingen van jouw activiteiten door de Jawbone UP2 zijn nauwkeurig en betrouwbaar. Het enige minpunt is dat de UP2 niet altijd goed kan detecteren of je ligt te slapen of te rusten.

(bron foto’s: jawbone.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp