Skip to main content
  • Mijn profiel

Toen we voor het eerst de Misfit Ray zagen waren we enigszins verbaasd. Hier is een nieuwe, gelikte fitness tracker van Misfit, maar het is niet iets nieuws. De Misfit Shine 2 is pas sinds een paar maanden geleden verkrijgbaar, dus wat is er zo speciaal aan deze nieuwe cilindrische fitness tracker?

Probleem?

Nou, hier is het antwoord op een probleem van alle fitness bands. Dat probleem is dat mensen slechts twee of minder polsen hebben. En beiden polsen kunnen één draagbaar apparaat tegelijk aan. Of je draagt dat klassieke horloge of jouw glanzende nieuwe smartwatch/fitness tracker of een ander sieraad, er is maar beperkte ruimte voor technologie op jouw pols. Mensen willen niet twee apparaten apparaten op 1 pols dragen. Het ziet er lomp en niet stoer uit. Dit is het probleem voor de meeste fitnes trackers.

Dit was een nog groter probleem voor Misfit. De ronde gezicht Misfit Shine 2 botst met de meeste horloges. Mensen willen niet twee cirkels aan beide polsen. En dat is de reden waarom de Ray een geheel nieuw ontwerp heeft. Het ziet eruit als een armband en kan gedragen worden als een halsketting.

Design

Misfit Ray

In termen van design, is Misfit erop gebrand om zo unisex mogelijk over te komen. Bij de Shine neig je meer te denken dat het op de vrouwelijke consument was gericht en daar zal het zeker met veel succes zijn ontvangen. Terwijl de Misfit Ray sierlijk staat op kleinere polsen, blijft de Ray vrij unisex. Het is slechts 38mm lang en weegt slechts 8 gram.

In eerste instantie lijkt het apparaat op een holle buis, maar de band clips in beide uiteinden daar zit een 8mm bar verborgen. Als je het apparaat zelf uit elkaar trekt zal je twee vervangbare batterijen aantreffen. Net als bij de Shine duurt het ongeveer zes maanden voordat de batterij aan vervanging toe is en het is waterdicht tot 50 meter.

Het ontwerp heeft ook een ander voordeel. De banden zijn goed en echt vastgemaakt in elk uiteinde van de Ray, dat er geen kans mogelijk is dat de band losraakt. Dit was een ernstig probleem met de Shine 2.

Welke activiteiten meet de Misfit Ray?

Missfit Ray 3

Nou, de Ray meet stappen, heeft een automatische slaapdetectie, de voortgang van jouw fitnessdoelen, calorieverbruik, etc. Er zijn echter beperkingen. In tegenstelling tot de Shine 2 staat het ontwerp voorop en de Misfit Link Smart knop controles en waarschuwingen voor oproepen en berichten zijn dus niet aanwezig.

Conclusie

Al met al vertegenwoordigt de Misfit Ray gewoon meer van hetzelfde, in een discrete vormfactor.

(bron foto´s: misfit.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp