Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness BandJawboneWearables

Jawbone UP4 met smart coach

By 10 april 2016februari 18th, 2021No Comments

Met de Jawbone UP4 probeert Jawbone een voorsprong te nemen op de vele draagbare elektronica bedrijven die beginnen met het produceren/maken van fitness tracking producten. Jawbones nieuwe UP serie fitness trackers zijn strak, stijlvol, en beschikken over een breed scala aan interessante eigenschappen. Er zijn 4 verschillende UP producten, maar de verschillen zijn relatief gering.

Ontwerp

Jawbone Up4

Er is geen verschil tussen de Jawbone UP3 en UP4. Beiden zijn stijlvolle plastic bands waarvan de binnenkant vijf vierkante metalen contacten hebben. Deze worden gebruikt voor het meten van jouw hartslag. Op de top zijn drie indicatielampjes voor slaap, activiteiten en meldingen.

De UP4 komt in twee uitvoeringen: een zilveren model, met een kussenachtige, schuin gestikt patroon of een zwart model met diagonale lijnen over de top. Ter vergelijking: de UP3 komt in deze twee kleuren plus vier andere kleuren namelijk: rood, blauw, goud en groen.

De Jawbone UP4 is regen- en splash-bestendig, maar het bedrijf zegt dat je voordat je gaat zwemmen de UP4 moet verwijderen.

App en Smart Coach

Jawbone’s app blijft een van de betere conditie apps. De grafieken zijn helder, kleurrijk en informatief. Met de toevoeging van Smart Coach krijg je nuttige contextuele advies over hoe je een gezonder leven leidt.

Third-Party App Integratie

withings

Een voordeel van de Jawbone is dat je de apparaten kunt koppelen aan een breed scala van derden apps en diensten, met inbegrip van MyFitnessPal, Strava en Withings. Dus, bijvoorbeeld, als je een Withings slimme schaal, kun jij jouw gewicht uploaden naar de UP app.

Net als Misfit en Pebble kan je de Jawbone UP4 ook aansluiten op de Nest Learning Thermostat. Dus je kan de temperatuur automatisch verlagen wanneer je gaat slapen en de temperatuur verhogen als je wakker wordt.

Hartritmemonitor

In tegenstelling tot de optische sensoren in de meeste andere fitness trackers, zoals de Fitbit Charge HR, meet de UP4 jouw hartslag door het sturen van kleine elektrische stromen in de huid. Hierdoor wordt de weerstand van het weefsel gemeten en rekent dan het aantal beats per minuut uit.

Automatische slaapmeting

Jawbone Up4

Jawbone heeft haar fitness trackers geupdated, zodat jij niet langer handmatig op een knop hoeft te drukken om de tracker in de slaapstand te plaatsen. Dit is een goede verbetering.

Batterijduur Jawbone UP4

Na het volledig opladen van de UP4, zegt de Jawbone app dat de armband een batterijduur heeft van 7 dagen.

Wanneer het tijd is om op te laden, verbind je de UP4 via magneten op een kleine USB-dongle. De verbinding kan vrij gemakkelijk worden gebroken, dus pas op dat je niet tegen de UP4 stoot tijdens het opladen.

Kort samengevat:

Jawbone Up4

Plus punten
• Smart Coach geeft goede raad
• Kleurrijk, informatieve app
• Werkt met een groot aantal third-party apps
• Mobiele betalingen mogelijk via de Jawbone UP4 (alleen voor American Express klanten)

Verbeterpunten
• Kan niet continu te controleren hartslag
• Duur voor de functies
• Vervelende sluiting
• Geen display

(bron foto’s: jawbone.com en withings.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp